'Kayıp kaz tartışması cinayeti' davası başladı

Samsun'un Kavak ilçesinde kayıp kazlarla ilgili aralarında çıkan tartışmada bir kişiyi öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan şahsın yargılanmasına başlandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Mayıs 2012 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olay, ilçenin Mehmetpaşa Mahallesi Organize Sanayi yolu üzerinde yaklaşık 8 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kaz çiftliği sahibi Mustafa Ş.'nin (32) 70 kazı kayboldu. Mustafa Ş., kendisini gibi kaz besleyen komşusu Şefik Demircan (55) ile kayıp kazlar yüzünden tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa Ş., Şefik Demircan'ı sopa ile darp etti. Ağır yaralanan Demircan olay yerinde hayatını kaybetti. Şefik Demircan'ın cesedi sabah bulunurken, Mustafa Ş. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mustafa Ş. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davanın ilk duruşmasında kendisini savunan Mustafa Ş., "70 kazım kayboldu. Kazımı Şefik Demircan'ın yanında çalışan şahsın çaldığını zannediyorum. Şefik Demircan ile bu konuyu konuşurken aramızda tartışma çıktı. Yerde boğuşup yuvarlandık. Ayağı kalkıp kendisini itince kafasını beton zemine çarptı ve bu sırada 80 metre yükseklikten aşağı düştü. Hastaneye götürmek için aracıma aldım ancak benimle tartışıp geri indi. Sabah geri geldiğimde cesedini buldum. Amacım öldürmek değildi" dedi.

Ölen şahsın eşi Yeter Demircan, şikayetçi olduğunu söyledi.

Duruşma, tanıkların dinlenmesinin ardından ertelendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber