Konya'nın ikinci taziyeevi Karatay'da açıldı

Karatay Belediyesi Konya'nın ikinci 'taziyeevi'ni Başak Mahallesi'nde hizmete açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 12:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Konya'nın ilk 'taziyeevi'ni yaptıran belediye olarak ikincisini de yaptırmış olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Hançerli Konya'nın üçüncü taziye evini de Karatay Belediyesi'nin yaptıracağını açıkladı. Şehrin her yerine uzak yakın demeden aynı hizmeti götürmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Hançerli, "Şems-i Tebrizi Mahallesi'nde hangi sosyal donatı, altyapı ve hizmet varsa, Karatay'ın 55 mahallesinde de aynı imkanların sunulmasını amaçlıyoruz." dedi.

Konuşmasında Karatay Belediyesi'nin hizmetlerini özetleyen Mehmet Hançerli, Karatay Belediyesi'nin bugüne kadar 14 ilköğretim okulu yaptırıp Milli Eğitim'in hizmetine sunduğunu kaydetti. Yapımı tamamlanan 24 derslikli Karatay Belediyesi İlköğretim Okulu ile 23 milyon TL'ye yaptırılan Şems-i Tebrizi Katlı Otoparkı'nın açılışa hazır olduğunu belirten Başkan Hançerli, ilçe sınırları dahilindeki çok sayıda tarihi eseri restore ettirerek canlandırdıklarını anlattı. Başkan Hançerli, en son 'Konya'nın cibalı karakolu' olarak bilinen harap haldeki Köprübaşı Karakolu'nu restore ettirip zabıta karakolu olarak hizmete sunduklarını sözlerine ekledi.

Karatay Başak Mahallesi'nde yaptırılan 'Taziye Evi', protokol konuşmalarının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, milletvekilleri Mustafa Akış, Mustafa Kabakcı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber