Siber Kalkan Tatbikatı yapıldı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 23:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından 8-29 Mayıs arasında 12 internet servis sağlayıcının katılımıyla Siber Kalkan Tatbikatı gerçekleştirildi.

Siber Kalkan Tatbikatında, gerekli önlemlerin alınması ve süreçlerin doğru yürütülmesi durumunda saldırıların büyük ölçüde önlenebildiği sonucuna varıldı.

Siber saldırılara karşı önlem alınması amacıyla 8-29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen ''Siber Kalkan Tatbikatı 2012'' programının son günü dolayısıyla yapılan panellerde, tatbikata katılan internet servis sağlayıcılarının deneyimleri ve tatbikatın sonuçları değerlendirildi.

BTK Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanı Mustafa Ünver, yapılan tatbikat ile işletmecilerin kendi aralarında işbirliği ve koordinasyonu aktif olarak yapabileceklerinin ve bunun gerekli olduğunun görüldüğünü belirterek, ''Tüm işletmecilerin ittifakla bu tatbikatların periyodik olarak yapılmasının gerektiği noktasında mutabakata varıldı'' diye konuştu.

BTK İletişim Uzmanı Mikail Kar ise internet servis sağlayıcıları tarafından gerekli önlemlerin alınması ve süreçlerin doğru bir şekilde yürütülmesi durumunda saldırıların büyük ölçüde önlenebildiği sonucuna varıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber