İsrail, Mavi Marmara gemisine saldırının yıldönümünde kınandı

İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik saldırısında 9 kişiyi öldürmesine, saldırının ikinci yılında tepki gösterdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 13:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Filistin'de, İsrail askerlerince yapılan saldırı ve zulmü anlatan fotoğrafların yanı sıra Mavi Marmara saldırısı sırasında objektiflere yansıyan fotoğraf kareleri de sergide yer aldı. İnsani Yardım Derneği (İHH) Kayseri Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tokluman, insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyı unutmayacaklarını söyledi.

Tokluman, İsrail askerlerinin saldırı sonucu şehit düşen 9 gönüllü insanı her zaman anacaklarını aktararak, ?Sadece insani yardım götüren gemiye İsrail askerleri yaptıkları saldırıda 9 insanımızın ölümüne sebep olmuştu. Uluslararası arenada suç işleyen İsrail askerleri ile ilgili başlatılan hukuki süreç devam ediyor. Ülkemizde, saldırı talimatını veren İsrailli yetkililerle ilgili dava açıldı. Yargılanmalarına başlanacak. Ancak Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne yapılan başvuru halen savcının önündedir. Burada davanın açılması için yoğun çabamız sürmektedir. İnanıyoruz ki bu saldırıyı yapanların her biri yargı önünde hesap verir ve ceza alırlar.? dedi. Daha sonra açılan sergi gezildi. Vatandaşlar, sergiye büyük ilgi gösterdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber