CHP'li Köprülü: Tekirdağ'daki kaza göz göre göre gelen bir cinayettir

CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Limanı'nda meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak, ?Şimdi bu olayın adı her ne kadar kaza olarak anılsa da bu göz göre göre gelen bir cinayettir." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Köprülü, limanda 4 kişinin hayatını kaybettiği kazayı değerlendirdi. Emre Köprülü, "Gelin evinden yükledikleri çeyizleri kızları ve oğullarıyla beraber taşıyan iki aile toplamda dört kişi denize uçan bir otomobilin içinde boğularak can verdi. Genç çiftin anne babalarını kurtarmaya çalışırkenki feryatlarını hepimiz dinledik. Şimdi bu olayın adı her ne kadar kaza olarak anılsa da bu göz göre göre gelen bir cinayettir." diye konuştu.

Sabaha karşı 4'te havanın henüz karanlık olduğunu ve limanın tam aydınlatılmadığını ifade eden Köprülü, limanda aracın gideceği yönü gösteren, uyarı işareti taşıyan hiçbir levhanın, hiçbir görevlinin bulunmadığını, limanda çalışan görevlilerin neredeyse tamamının kısa zamanlı taşeron işçi olduğunu belirtti. Emre Köprülü, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tekirdağ limanı Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne bağlı ve onun mülkiyetinde olan bir limandır. Limanın işletme hakkı 1997 yılından beri özel bir şirketteydi. Ancak enteresandır Özelleştirme Yüksek Kurulu 2 Mart 2012 tarih 2012/34 sayılı kararı ile bu işin düzgün yapılmadığını ve kurum tarafından daha iyi yapılacağını gerekçe göstererek 1997 yılından beri işletmekte olan özel şirketle olan sözleşmesini limanda feshetmiş. Ve 13 Mart 2012 tarihinden beri de liman 2,5 aydır Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından işletilmektedir. Yani limanın işletilmesinde herhangi başka bir kurum ya da şirket yok. Şimdi limanın sahibi Türkiye Denizcilik İşletmeleri ama denizcilik işletmelerinin faaliyetlerine izin veren, ruhsat veren, denetim ve kontrollerini yaparak uygundur diyen yani limandaki can ve mal güvenliğini sağlayıp yerinde olup olmadığını denetleyen bir kurum da var. O da Tekirdağ Liman Başkanlığı. Yani olayda iki tane kurum var, biri Başbakanlık Özelleştirme Dairesi'ne bağlı Türkiye Denizcilik İşletmeleri, diğeri de Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı liman başkanlığı."

"Bu iki kurumun da kazadan sorumlu olduğunu" belirten Emre Köprülü, feribottan inen bir aracın şayet ilk kez o limana geliyorsa ve sağa dönüleceğini bilmiyorsa 10 metre sonra denize uçacağını düşünülmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber