Köksal: İlan asmak esnaf ahlakına uymaz

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (SESOB) Beşir Köksal, iş yerlerinin camlarına asılan emlak ilanlarının görüntü kirliliğine neden olduğunu, ayrıca emlakçı esnafı da mağdur ettiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emlakçılar Derneği'ni ziyaret ederek Başkan Kemal Bıldırcın ile görüşen SESOB Başkanı Köksal, emlakçıların sorunlarını ve sıkıntılarını dinledi. Yeni göreve geldiklerini ve ziyaretten dolayı mutlu olduklarını ifade eden Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Bıldırcın, en büyük sıkıntılarının başında iş yerlerinin camlara asılan ilanlar olduğunu söyledi. Ayaküstü emlakçılık yapanların da olduğunu dile getiren Bıldırcın, mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda destek istedi.

SESOB Başkanı Beşir Köksal ise Sivas'ta çok sayıda iş yerinin camlarında satılık veya kiralık yazısı gördüğünü, bunun da esnaf ahlakına uymadığını söyledi.

Ev ve arsa ilanlarının emlakçı esnafı tarafından yapılması gerektiğini, diğer esnafın ise buna müsaade etmemesini isteyen SESOB Başkanı, ?Sivas'ta bazı dükkânların camlarında ev arsa başta olmak üzere gayrimenkul ilanlarının satışının yazıldığını görmekteyiz. Bu da vergisini ödeyen ve bu alanda faaliyet gösteren emlakçı esnafımızı sıkıntıya sokmaktadır. Ayrıca şehir merkezinin birçok noktasında bu şekilde ilanların olması görüntü kirliliğine de neden olmaktadır. Vatandaşlarımız mutlaka ev, arsa ve gayrimenkul alıp satacaksa emlakçıya uğramalıdır. Bu konuda gerekli girişimleri de yaparak emlakçı esnafımızın sorunlarıyla yakından ilgilenmeye gayret gösteriyoruz.? şeklinde konuştu.

SESOB Başkanı Beşir Köksal, ayrıca kendisini emlakçı olarak tanıtıp vergi ve sicil kaydı olmayan emlakçılara da fırsat verilmemesini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber