Bulgaristan'dan Bursa'ya sevgi seli

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bulgaristan'a yardım elini uzatmaya devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2012 18:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bulgaristan'da yaşayan soydaşlar da kendilerine desteklerini sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye teşekkürlerini iletti.

Büyükşehir Belediyesi Protokol ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Turgay Mercan ile Bursa Kültür AŞ Yönetim Kurulu üyesi Rıfat Yolu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Bulgaristan'da sevgi seliyle karşılandı.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza ve HÖH Varna İl Başkanı Ercan Sebahatin'in davetiyle, 'Mayıs Olayları' anma törenlerinin 23. yıldönümünde Kuzey Bulgaristan Varna Bölgesi ile çevre il, ilçe ve köylere giden Bursa heyeti, bölgede incelemelerde bulundu. Heyet ihtiyaç sahiplerine Büyükşehir Belediyesi ve Bursalı hayırsever işadamlarının desteğiyle hazırlanan yardım malzemelerini dağıttı. HÖH Varna İl Sekreteri Ayla Zakir ve HÖH Dobrich İlçe Başkanı Gürsel Şerif Kırnak'ın da eşlik ettiği Bursalı heyet, Bulgaristan'da soydaşlardan yakın ilgi gördü.

Bulgaristan'da önce Şumen (Shumen) İlahiyat Lisesi ile Dobrich İlçe Başkanlığı ve kültür merkezine ziyarette bulunan heyet, yetkililere de örnek ev sahipliklerinden dolayı Bursa'ya özgü hediyeler verdi. Daha sonra İsperi'de geleneksel olarak düzenlenen Demirbaba Şenlikleri'ne katılan Bursa heyeti, şenlik nedeniyle diğer ülkelerden İsperi'ye gelen binlerce Türk tarafından da sevgi seliyle karşılandı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin selamını soydaşlara ileten Büyükşehir Belediyesi Protokol ve Dış İlişkiler Şube Müdürü Turgay Mercan, ?Bizlere gösterilen sevgi ve ilgiden dolayı çok mutlu olduk. Bu ilişkilerin etkilerinin artarak devam edeceğine inanıyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Bulgaristan'ın yanında, soydaşlarımızla el ele gönül gönüleyiz. Balkanlarda ve özellikle Bulgaristan'a ilgimiz devam edecek.? diye konuştu.

Varna'daki Tsonevo, Partizani, Lopuşna ve Medovets köylerindeki çocukların ortaklaşa düzenlediği Türkçe programı da izleyen Bursa heyeti, çocuklara Bursaspor formaları armağan etti. Varna'daki soydaşlara seslenen Turgay Mercan, Bulgaristan'da gördükleri yoğun ilgiden dolayı çok duygusal anlar yaşadıklarını belirtti.

Bursa Kültür AŞ Yönetim Kurulu üyesi Rıfat Yolu da Bulgaristan'da soydaşlarla buluşmanın heyecanını taşıdığını ifade ederek, ?İyi ki burada dostlarımızla beraberiz. Güzel günler başlıyor, bundan sonra daha sık gelip gideceğiz.? dedi.

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Genel Başkan Yardımcısı Ruşen Rıza ise ?Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin adını bu coğrafyada sürekli olarak duyuyoruz ve Büyükşehir Belediyesi olarak da her zaman bizim yanımızda olduğunu biliyoruz. Bundan böyle ilişkilerimiz gelişecek ve dostluğumuz, kardeşliğimiz giderek pekişecek.? şeklinde konuştu.

Rıza, Bursa heyetinin Kuzey Bulgaristan ziyaretinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak, bundan sonra iki ülke arasındaki karşılıklı ziyaretlerin daha da sıklıkla süreceğine inandığını kaydetti.

HÖH Varna İl Başkanı Ercan Sebahatin de Bursa'nın kendileri için önemine işaret ederek, ?Bursa'nın Bulgaristan'a verdiği destekleri yakından izliyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'nin her zaman yanımızda oluşundan dolayı çok mutluyuz. Bugün attığımız küçük adım, aslında büyük bir adımdır. Bu bölgede 2 ayrı köyde yapımı devam eden camilerin tamamlanabilmesi için Bursa'dan destek istiyoruz. Biz üzerimizdeki sıkıntıları Bursa'nın desteği olmadan aşamayız.? şeklinde konuştu.

Bal-Göç Osmangazi İlçesi Şube Başkanı Nursin Çetiner'in ev sahipliğinde Kubrat'ı da ziyaret eden Bursa heyeti, Belogradets adlı Arnavut Türkleri köyüne geçerek kadınların oluşturduğu Dilek Taşı Topluluğu'nun gösterilerini ilgiyle izledi. Arnavut Türkleri köyünde kültür merkezi ve kütüphaneyi de gezen Bursalılar, bölgede yapımı devam eden ve Türk ve Bulgar kültürlerinin geleneksel eşyalarının sergileneceği kültür müzesinin çalışmalarını yakından gözlemledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber