60 işçi tarım ilacından zehirlendi

Adana'da mevsimlik işçi olarak Şanlıurfa'dan Adana'ya gelen 350 kişilik gruptan 60'ı tarım ilacından zehirlendi. Yaralılar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Edinilen bilgiye göre olay, merkez Seyhan ilçesine bağlı Sarıhamzalı Mahallesi 47002 sokakta meydana geldi. Mevsimlik işçi olarak Şanlıurfa'dan Adana'ya gelen 350 kişi burada çadır kurdu. Akşamüzeri çadırlara yakın bir pamuk tarlası ilaçlandı. Mevsimlik işçiler rüzgarında etkisiyle ilaçlamadan zehirlendi. Durum hemen 112 Acil Servis'e bildirildi. Olay yerine gelen çok sayıda ambulans, zehirlenenleri merkezdeki çeşitli hastanelere kaldırdı. Sağlık görevlileri zehirlenenlere tedavi uygulamak için ilaçlama yapan tarla sahibini aradı. Görevliler tarla sahibinden ilaç hakkında bilgi alarak, yaralıların kaldırıldığı hastaneyi arayarak bilgi verdi. Mevsimlik işçilerden bazıları traktörden numune aldı.

Olay yerinde incelemede bulunan ve ifade alan polis, tarlanın sahibi Zekeriya Ciritçi ile traktör sürücüsü Ramazan Gençdal'ı gözaltına aldı. Bölgede yaşanan zehirlenme nedeniyle bölgeye çok sayıda Sivil Savunma ekipleri de gönderildi.

Bu arada olay yerine ilk gelen sağlık görevlilerinden 7'sini de maske takmadığı için zehirlendiği ve Çukurova Dr. Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi. Sağlık görevlileri, olay yerindeki vatandaşlara ve basın mensupların maskeler dağıtarak, çevredeki yiyecek ve içeceklerin kullanılmaması uyarısında bulundu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber