En çok kitap okuyan ve deneme sınavlarında başarılı olanlar ödüllendirildi

Mardin Okumayı Sevdirme ve Yaygınlaştırma Derneği(MOSDER)'nin 'Ümit Çiçekleri' projesi kapsamında düzenlediği kitap okuma yarışması ve il geneli deneme sınavlarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anafen Dershanesi'nde düzenlenen ödül törenine MOSDER Proje Koordinatörü Bülent Eser, yönetim kurulu ve üyeleri, işadamları ve öğrenciler katıldı. İl genelinde 5, 6 ve 7. sınıflar olmak üzere 3 kategoride 2 bin 500 kişinin katıldığı deneme sınavında dereceye giren 14 öğrenciye çeşitli ödüller verildi.

Koordinatör Bülent Eser, 2005 yılından beri 16 bin öğrencinin derneğin faaliyetlerinden yararlandığını belirterek, sadece bu yıl 4 bin öğrencinin MOSDER tarafından açılan okuma salonlarına devam ettiğini söyledi. Eğitime destek amacıyla açılan derneğin, bugüne kadar binlerce öğrenciye ücretsiz eğitim verdiğini kaydeden Eser, 'Yeşeren Ümitler' projesinin Sosyal Destekleme Programı (SODES) kapsamında desteklendiğini kaydetti.

Okuma salonlarında öğrencilere ders vermenin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile piknik, gezi gibi önemli organizasyonlar gerçekleştirildiğini vurgulayan Eser, "Okuma salonlarında tamamen gönüllü hizmet kapsamında eğitim verilmektedir. Fedakar eğitimciler, hiçbir ek ücret talep etmeden, hatta hafta sonlarını da ayırarak derslere giriyor. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyorlar. Çocukların gençlik yıllarına ilk adımlarını attığı, buluğ çağına ulaştıkları bir zamanda masa tenisi, satranç, gezi gibi aktiviteler düzenleyerek çocukların enerjilerini doğru kullanabilmeleri adına önemli fırsatlar sağlıyoruz.? şeklinde konuştu.

SODES Projeleri Koordinasyon birimi yetkilisi Burhan Köse okuma salonlarında ve yapılan faaliyetlerden sadece kendilerinin değil bütün Mardin halkının memnun olduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber