Tekirdağ Limanı'nda 4 kişinin ölümünde sorumlular bilirkişi raporu ile belirlenecek

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Limanı'nda denize düşen otomobildeki 4 kişinin ölümüyle ilgili olarak idari soruşturma başlattıklarını, konunun çok yönlü olarak araştırıldığını söyledi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 31 Mayıs 2012 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü adli soruşturma kapsamında atanan 3 kişilik teknik bilirkişinin raporundan sonra sorumlular belirlenecek.

Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, limanda yetersiz ışıklandırma ve yön gösterme çizgileri ve görevlilerin olmaması nedeniyle 4 kişinin otomobille deneze düşerek ölümüyle ilgili gazetecilere ilk kez açıklama yaptı. Türkçe Olimpayatları nedeniyle düzenlediği basın toplantısında limanda yaşananlarla ilgili soruları yanıtlayan Vali Zübeyir Kemelek, kazadan dolayı herkesin büyük üzüntü duyduğunu söyledi. Vali Kemelek, "Bu konuda çalışmalar iki yönlü yürütülüyor. Birincisi adli yönden Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı yürütmekte. Kazayla ilgili kusuru veya ihmali olan kişi veya kişiler varsa o çerçevede gerekli değerlendirmeler adli makamlarca yapılacaktır. O konuda bizim şu an yorum yapmamız veya ifadede bulunmamız doğru değil. İkincisi, işin idari yönü. Bu konuda bakanımızın olay günü bir açıklaması oldu. Ayrıca biz de müfettiş talebinde bulunduk ve şu anda ilimizde iki gündür teknik bir heyet çalışmakta. Her yönüyle ilgili idari bir inceleme başlatıldı. Özellikle bundan sonra ne tür bir tedbir alınması gerekiyor veya bundan önce ne alındı alınmadı, hangi kurum neyi yürütüyordu, neyi yürütemiyordu bunlar enine boyuna araştırılıyor. Gelenler arasında üst düzey bürokratlar olduğu gibi ayrıca işin mühendislik yönünü de inceleyen uzmanlar var. Halen o uzmanların çalışmaları devam ediyor" dedi.

ÖNLEMLERİN ARDINDAN LİMAN AÇILACAK

Teknik çalışmaların tamamlanmasının ardından gerekli tedbirleri almak suretiyle limandaki seferlerin tekrar başlayacağını kaydeden Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, bir gazetecinin limanın sağlam olup olmadığı yönündeki sorusuna, "Spekülasyon olan konulara girmem doğru değil. Delil varsa ki her türlü delil değerlendirilir. Zaten mühendislik açısından yapılan incelemelerin bir çoğu da bu sorulara cevap verecektir" diye konuştu.

TEKNİK BİLİRKİŞİ RAPORU BEKLENİYOR

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında, üç kişilik teknik bilirkişi atandı. Teknik bilirkişilerin raporundan sonra limandaki ölümle ilgili olarak sorumlu olanlar belirlenecek. Soruşturma kapsamında soruşturma savcısı tarafından olayla ilgili olarak, görgü tanıklarının, limanda görevlilerin, feribot çalışanlarının ifadeleri alanmaya devam ediyor.

Tekirdağ Limanı'ndan geçen pazartesi günü saat 04.00 sıralarında, Balıkesir'in Bandırma Limanı'ndan bindikleri feribottan inen otomobil, karanlık ve uyarı tabelası olmayan yolda sağa dönmesi gerekirken, düz giderek denize düştü. Otomobilde bulunan, evlenecek olan çocuklarının ceyiz eşyalarının Kırklareli'ne götürülmesine eşlik eden Aysel ve eşi Vecdet Eriş ile Zeynep ve eşi Ahmet Gülhan ölmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber