Yetim aylığı alabilmek için ameliyatla kadın oldu

Haber Giriş : 23 Haziran 2005 11:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

40 yaşına kadar erkek olarak hayatını sürdüren S.A, ölen babasından dolayı yetim aylığı alabilmek için cinsiyet değiştirdi.

ANKARA'DA yaşanan olay, dudak uçuklatacak cinsten. S.A. 40 yaşına kadar erkek olarak yaşadı. Ancak babası ölünce yetim maaşı alabilmek için aklına ilginç bir fikir geldi. Gitti ameliyat oldu. Erkekken kadına dönüştü. Nüfusa da kadın olarak tescil ettirdi. S.A, ardından da ölen babasından dolayı kendisine yetim aylığı bağlanması talebiyle Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne başvurdu. Emekli Sandığı, bu talebini reddetti.

HAKLI BULUNDU

BUNUN üzerine S.A, Ankara 5. İdare Mahkemesi'ne dava açtı. İdare Mahkemesi, S.A.'nın talebini haklı buldu. Mahkeme, yargı kararı ile kadın olduğu saptanarak nüfusa tescil edilmiş olan davacının artık erkek olarak kabul edilemeyeceği ve yasaların kadınlar için tanıdığı tüm haklardan yararlandırılması gerektiği kararını verdi. S.A.'ya yetim aylığı bağlanmasına karar veren mahkemenin kararı Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü tarafından temyiz edildi.

ÖRNEĞİ ÇOK...

DOSYA, Danıştay'a gitti. Danıştay da S.A'ya yetim aylığı bağlanmasını uygun buldu. Danıştay yetkilileri, kendilerine bu şekilde çok sayıda dava geldiğini belirterek, ?Yetim aylığı almak için cinsiyet değiştirenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok' değerlendirmesi yaptı...

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber