Türkiye üniversiteleri Avrupa'ya kapılarını açtı/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki bazı üniversiteler Global Akademi ile işbirliğine giderek, bu yıl YÖS sınavlarını Köln'de yapma kararı aldılar. 10 Haziran'da yapılacak sınav için son başvuru 4 Haziran'da sona erecek.

GEÇTİĞİMİZ yıllarda merkezi olarak yapılan Yabancı Öğrenci Sınavı'nın (YÖS) Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından kaldırılması ile kendi bünyelerinde YÖS sınavları düzenleyen bazı üniversiteler bu yıldan itibaren YÖS sınavını Köln'de yapma kararı aldı. Köln'de üniversiteye hazırlık kursu veren Global Akademi ile işbirliği imzalayan üniversiteler 10 Haziran'da Avrupa'daki öğrenciler için Köln'de seçme sınavı yapacak. Bu sınavlara katılmak isteyen öğrenciler için ise son başvuru 4 Haziran olacak.

BAŞVURULAR ÜNİVERSİTELERE YAPILACAK

Global Akademi isimli özel dershanenin sahibi eğitimci Mahmut Şahin, Türkiye'deki üniversitelerin Avrupa'daki öğrenciler için sevindirici bir karar aldığını belirterek şu bilgileri verdi: ?Gerek Özyeğin Üniversitesi gerekse diğer Türkiye üniversiteleri ile Global Akademi'nin işbirliği söz konusu. Bu işbirliği çerçevesinde gönlümüz şundan yana, bu seçkin üniversitelerimizin Almanya Ya da dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan öğrencilerimizin bu haklardan yararlanmasını istiyoruz. Üniversiteler son çalışmalarıyla yurtdışına açılım sürecini başlattılar ve bu sevinç verici bir gelişmedir. Bu çerçevede çoğu üniversite yurtdışında sınav yapmaya başladı. Bunlardan bazıları Ankara Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Muğla Üniversitesi ve Özyeğin Üniversitesi burada yani Global Akademi'de 10 Haziran'da sınav yapacak. Başvurular 4 Haziran'a kadar devam edecek. Sevgili öğrencilerimizin eğer koşulları uyuyorsa bu üniversitelerimizle temasa geçip sınav başvurularını yapmaları gerekiyor.

LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLİR

İstanbul'dan Köln'e gelen Özyeğin Üniversitesi yurtdışı tanıtım grubundan Hande Baltacı ise üniversitelerini tanıtarak şunları söyledi: ?Üniversitemizin kapılarını Almanya'dan gelecek öğrencilere açtık. Öğrencilerimiz lise diplomalarıyla üniversitemize başvurabiliyorlar ya da üniversitemizin yaptığı giriş sınavının sonucuna göre kayıt hakkı kazanabiliyorlar. 2007'de kurulan bir vakıf üniversitesiyiz ve İstanbul'da iki kampüsümüz var. özellikle işletme, mühendislik, hukuk, psikoloji, pilot eğitimi, otel yöneticiliği, gastronomi ve mutfak sanatları ve sivil hava ulaştırıcılığı gibi programlarla ilgilenen öğrencileri için üniversitemizin çok güzel bir seçenek olduğunu düşünüyoruz. Hukuk hariç öğrenim dilimiz tamamen İngilizcedir. Çeşitli Uluslararası işbirliklerimiz var, öğretim elemanlarımız dünyanın en iyi 200 üniversitesinden doktoralı bilim çevrelerinde bilinen tanınan kişiler ve biz bir araştırma üniversitesiyiz. Dolayısıyla öğrencilerimiz sağlam temellere dayalı bir eğitim alıyorlar.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber