Bu okuldan hem çocuklar hem de veliler mezun oluyor

Adıyaman Emniyet İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencilerinin velileri eğitim seminerine katılarak sertifika aldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adıyaman'da bir ilke imza attıklarını söyleyen Emniyet İlköğretim Okulu Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen Zeynel Yiğit, ?Bu çalışmayla okulumuzun tüm velileri başta olmak üzere ilimizde 7-19 yaş grubunda çocuğu bulunan diğer velileri kapsayacak şekilde eğitim çalışması yaptık." dedi.

Sekiz hafta süren eğitim çalışmasına değinen Psikolojik Danışmanı ve Rehber Öğretmen Zeynel Yiğit, ?Eğitim çalışmalarımızda ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, aile tutumları, riski yönetmek, olumlu davranış kazandırma, uzlaşabilmek ve geleceği planlamak konularını velilerimizle paylaştık. 3 saatlik bir çalışmayı 17 veliyle tamamlamanın ve aynı zamanda okul olarak Adıyaman'da bir ilki gerçekleştirmenin gurur ve heyecanını yaşıyoruz. Okulumuzun tüm velileri başta olmak üzere ilimizde 7 - 19 yaş aralığında çocuğu bulunan diğer velilere de bu eğitim çalışmasını yapmayı planlıyoruz.? şeklinde konuştu.

Emniyet İlköğretim Okul Müdürü Aziz Özbilgiç, "Velileri eğitmek için kapılarımız her zaman açık. Aslında rehberlik çalışmaların tüm bireylere yöneliktir. Ancak söz konusu anne baba olunca bu durum daha da önem kazanıyor. Anne baba olmak çok kutsal olmasına rağmen ne bir okulu ne de diploması olan bir mekanizmadır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber