Hakkari Valiliği: Yüksekova'daki cinayetler terör örgütünün provokasyonu

Hakkari Valiliği, son zamanlarda terör örgütü PKK'nın halkın desteğini kaybetmeye başladığı için sansasyonel, provokatif eylemler yaptığını, bunları engellemek, adalete teslim etmek için güvenlik güçlerinin çalışmaya devam ettiğini belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde evinin önünde 13 Mayıs'ta uğradığı silahlı saldırıda vücuduna 8 kurşun isabet eden Ayşe Muhacir (15) ile 23 Mayıs'ta Kuruköy yolu üzerinde bir direğe asılı halde bulunan Yunus Macit (28) cinayetleri ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada, son zamanlarda terör örgütü PKK mensuplarınca, ülke içerisinde değişik bölgelerde bazı siyasi partilerin yerel yöneticilerine, geçici köy korucularına ve vatandaşlara yönelik eylemler gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"Bu eylemlerin sorumluluğunu devlete yakın olan, kendi isteklerini yerine getirmeyen şahıslara yükleyerek olayları provoke etmeye çalışmış, bu durum deşifre edilince de olayları üstlenmiştir. Geçtiğimiz günlerde Yüksekova ilçesinde biri kadın iki kişi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce öldürülmüş, adli makamlarca yapılan tahkikat neticesinde gözaltına alınan 4 kişi, tasarlayarak adam öldürme ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarından tutuklanmıştır.

Olayı önce provoke etmek isteyen terör örgütü, olay deşifre edilince öldürme olayını üstlenmiş, bu şahısların devlete ajanlık yaptıkları, uyuşturucu sattıkları, bölge halkını uyuşturucuya alıştırdıkları, düşmanla işbirliği yaptıkları, fuhuş yaptıkları, halkı terör örgütünden uzaklaştırdıkları gerekçesiyle kendilerinin infaz ettiğini, yaptıkları telsiz konuşmalarında belirtmişlerdir. Yapılan çalışmalar neticesinde, öldürülen bayanın bakire olduğunun anlaşılması ve terör örgütünün bir numaralı finans kaynağının uyuşturucu ticareti olmasına rağmen, bu şahısların uyuşturucu ticareti ile suçlanarak terör örgütünce öldürülmeleri, oluşan tezatlığı ortaya koymaktadır. İlerleyen tarihlerde terör örgütünün halkın desteğini kaybetmeye başladığı zamanlarda, bu tür eylemlere yöneleceği değerlendirilmektedir. Güvenlik güçleri, meydana gelebilecek eylemleri engellemek ve bu tür eylemlere karışanları adalete teslim etmek için çalışmalarına azim ve kararlılıkla devam etmektedir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber