Kavaklıoğlu: Türkçe, tüm dünyada ortak bir iletişim dili haline geliyor

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, tüm heyecanıyla devam eden 10. Türkçe Olimpiyatlarının Türkçe'nin ortak bir iletişim haline gelmeye başladığının gurur verici göstergesi olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 07:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özellikle böylesine bir organizasyonun 10. yılına ulaşmış olmasının gelecek yıllar açısından çok önemli olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, gelecek yıllarda Türkçe Olimpiyatlarının artık Türkiye'nin her ilinde tertiplenmesinin olanaklı hale geldiğine işaret etti. Böylesine büyük bir çalışmanın arkasında emeğin ve kahramanlarının takdire şayan olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, bu özveri sayesinde Türkçe'nin sınırlarının 5 kıtada 135 ülkeye uzanmasının bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu belirtti.

Yıllarca yabancı dil öğrenmeye çalışan bir milletken şimdi dilimizi tüm dünyaya öğretmeye çalıştığımız bir noktaya gelinmesinin onur verici olduğunu vurgulayan Alpaslan Kavaklıoğlu şunları söyledi: ?Türk Okullarında okuyan, dilimizi öğrenen öğrenciler gelecekte birer gönüllü elçimiz olacaklar. Bu sayede Türkçe'nin sınırları genişliyor. Ülkemizden kalkıp Afrika'da haritada bile gösteremeyeceğimiz bir ülkede Türkçe konuşulduğunu öğrenmek, Türkçenin sınırlarının bu denli genişlediğini görmek gurur verici. Okullarda verilen eğitimin kalitesi ve o ülkelerde gerçekleştirilen hizmetler bizlerin göğsünü kabartmaktadır. Dahası ortak dilin Türkçe olması çok önemli. Bu dil sayesinde kendimizi başkasının yerine koyarak onun acı ve mutluluklarını paylaşmanın değerini anlamamız mümkün olacaktır. Şunu da ifade etmek gerekir ki, Türkçe Olimpiyatları sadece dilimizi değil bizim kültürümüzü, samimiyetimizi, duyarlılığımızı ve daha doğrusu ?içimizi' tüm dünyaya gösteriyor. Türkçe vesilesiyle dünyanın dört bir köşesinde insanlık adına bir değer oluşturan bu hareketin başarısı gönüllülük esasında yatıyor. Türkçe Olimpiyatları bir diğergâmlık timsalidir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber