Bursa'da festival coşkusu başlıyor

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Uluslararası Bursa Festivali'nin 51'incisi 12 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'nin en uzun soluklu festivallerinden Uluslararası Bursa Festivali'nin 51'incisi 12 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Festivalde Inna, Sertap Erener, Zorba, Fatih Erkoç, Şevval Sam, M.F.Ö., Nazan Öncal, İskender Paydaş gibi birçok ünlü isim konser verecek.

Uluslararası Bursa Festivali, bu yıl 51'inci kez sanatseverlerle buluşuyor. Dünyaca ünlü sanatçıları Bursa'da ağırlayacak olan festival, bu yaza damgasını vuracak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, festival programını Merinos Gölpark'ta açıkladı. Festivalin 51 yıllık gelenek olduğunu belirten Başkan Altepe, "Bursa ile bütünleşen, Bursa'nın simgesi haline gelen örnek bir organizasyon. Çocukluğumuzdan bu yana Bursa Festivali'nin ayrı bir yeri var. Eskiden stadyumda yapılırdı, birçok ülkeden göstericiler gelirdi. Çocukluğumuzdan en renkli hatıralar Bursa Festivali ile alakalı. Kültürleri buluşturan, uzakları yakınlaştıran bir gelenek oldu. Organizasyonun kitlelere ulaşmasını istiyoruz. 10 binlere hitap etmek istiyoruz. Festivalde birbirinden ünlü sanatçılar sahne alacak. Ayrıca 22 ayrı ülkeden halk oyunları görev alacak. Halk oyunlarına 80 civarında iştirak bekliyoruz. Kaliteli bir ortam içerisinde gerçekleşecek. Açık hava tiyatrosunun dolmasını ve on binlerce insana hitap etmesini bekliyoruz" dedi.

Uluslararası Karagöz Halk Dansları Yarışması ise 7-12 Temmuzda yapılacak. Bursa Büyükşehir Belediyesi Festival için 1 milyon 500 bin TL, Uluslararası Karagöz Halk Dansları Yarışması için 500 bin TL kaynak ayırdı. Konserlerin bilet fiyatları 20 ila 35 TL arasında olacak.

Festivalde Inna, Sertap Erener, Zorba, Fatih Erkoç, Şevval Sam, M.F.Ö., Nazan Öncal, İskender Paydaş gibi birçok ünlü isim konser verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber