Siirt'teki engelli öğrencilerden yıl sonu etkinliği

Siirt Türk Telekom İlköğretim ve İş Okulu'nda okuyan engelli öğrenciler yıl sonu etkinliği düzenledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe katılan Vali Musa Çolak'ın eşi Gülsüm Çolak, geleceğin teminatı olan çocukları en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Çolak, okulda öğrencilerinin bilgi ve becerilerini geliştirmek, eğitimdeki başarılarının yanı sıra diğer yeteneklerini ortaya çıkartmak adına çok güzel çalışmalar yapıldığını ifade ederek, göz dolduran bu güzel eserleri ortaya çıkaran öğrenci ve onlara emek veren öğretmen ve ailelerine teşekkür ettiklerini belirtti.

Okuldaki öğretmenlerden Sevim Fırat ise, engellilerin en büyük sorununun eğitimsizlik olduğunu, bunu çözmek için engelli çocukların her türlü eğitim olanaklarından faydalandırılmaları gerektiğini söyledi.

Engellilerin yaşamlarının kolaylaştırılması için de hayatın her alanında kendilerine destek verilmesi gerektiğini ifade eden Fırat, "Bu yıl ilk kez düzenlediğimiz yıl sonu etkinlerinde öğrencilerimizin beceri ve yeteneklerini, çeşitli sosyal etkinlikler ile ortaya çıkarmalarını istiyoruz. Bu sosyal etkinlikler ile engelli öğrencilere yönelik duyarlılık oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından "Engelliyi korumalı" adlı şiir dinletisi sunuldu,

"Keloğlan" gösterisi yapıldı, "Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler" adlı oyun sahnelendi.

Etkinlik engelli öğrencilerce hazırlanan "İstiklal Marşı" ve halk oyunları gösterisi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber