'Çıplak Ayaklı' yürüyüşe izin yok

Mersin'de bir grup öğrenci, çeşitli nedenlerle tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmalarını istedi, tepkilerini de skeçli, şarkılı protesto gösteri ile dile getirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis, söz konusu grubun yürüyüş yapmasına ise izin vermedi.

Eğitim-Sen Mersin Şubesi Hizmet Binası önünde bir araya gelen öğrenciler, buradan

Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Büyükşehir Belediyesi binası önüne yürümek istedi. Ayakları çıplak, yüzlerinde maske, ellerinde de zincirlerle yürüyüşe geçen gençlerin önü, polis tarafından kesildi. Sokağın İstiklal Caddesi'ne çıkışı Çevik Kuvvet ekipleri ve panzerle kapatılırken, emniyet yetkilileri, yürüyüşün yasal olmadığını, bu nedenle kesinlikle yürüyüşe izin vermeyeceklerini, gençlerin yürümesi durumunda müdahale etmek zorunda kalacaklarını dile getirerek, grubu uyardı.

Bunun üzerine öğrenciler de yürümekten vazgeçip, bulundukları yerde bir protesto gösterisi yapma kararı aldı. Grup adına yapılan basın açıklamasının ardından gençler yere otururken, bir grup da öğrencilerin neden tutuklandıklarını oynadıkları skeçle sergiledi. Skeçte, öğrencilerin kitap okuduğu, broşür dağıttığı, bilgisayar kullandığı ve poşu taktığı için tutuklanmaları anlatıldı. Skecin ardından alkışlar, sloganlar ve sözlerini değiştirdikleri şarkılarla tutuklamaları protesto eden grup, öğrencilerin serbest bırakılmalarını istedi. Grup, daha sonra olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber