'Doğan her bebek için bir fidan' projesi

Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki özel bir hastane, başlattığı "Doğan her Bebek için bir fidan" projesi kapsamında hastanelerinde doğacak her Bebek için fidan dikecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Projenin tanıtımı dolayısıyla Kirazlı Yalı'daki ormanlık alanda gerçekleştirilen törene katılan Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ünlüsoy, burada yaptığı konuşmada, bu projenin sağlık çalışanlarının insanların her ortamda hayatlarını daha sağlıklı geçirmeleri için çalışmalar yürüttüğü anlamına geldiğini söyledi.

Sağlıkçıların bulundukları her alanın çehresini değiştirmek için bir araya geldiğini ifade eden Ünlüsoy, söz konusu projeyle niteliksiz orman vasfı bulunan bölgenin gelecek yıllarda nitelikli orman vasfı kazanacağını kaydetti.

Özel Konak Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Dal ise çağdaş hekimlik anlayışında koruyucu hekimliğin önemli olduğunu belirterek, sağlıklı çevrenin insanların yaşam kalitesini arttıracağını dile getirdi.

Dal, çevrenin korunamaması durumunda sağlık alanında yapılan harcamaların artabileceğini anlatarak, "Dolayısıyla bizim yaptığımız, koruyucu hekimliğe küçük bir katkı yapmak. Hastane olarak ilk tohumu atıyoruz. Projemizle hem insanlara hem de kurumlara örnek olacağız. İnsanlardaki duyarlılık arttığında hem çevremizin hem de ekonomimizin gelişmesine katkı sağlamış olacağız" diye konuştu.

Sağlık hizmetinin, insanların yaşamlarını daha sağlıklı sürdürmeleri için her zaman var olacağını dile getiren Dal, şunları kaydetti:

"Proje ilk etapta, 2012 yılı sonuna kadar geçerli olacak. Ama biz bu projeyi sürdürmeyi planlıyoruz. Hastanemizde yıllık ortalama 2 bin Bebek dünyaya geliyor. İlk etapta bu sayıyı tutturacağız. Proje ile ilgili gelecek 5 yılki hedefimiz 100 bin doğuma ve fidana ulaşmak. Bu rakama ulaşırken kendi hastanemizde doğan bebekler için değil, çevre hastanelerde doğan bebekler içinde ağaç dikebiliriz. Bebeklerimiz ağaçlarımız ile birlikte büyüsün istiyoruz" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Ünlüsoy, Dal ve sağlık personeli proje kapsamında 200 fıstık çam fidanını dikti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber