Orman işçilerine yangın tatbikatı

Yangın sezonu öncesinde hazırlıklarını sürdüren Karabük Orman İşletme Müdürlüğü Cemaller köyü orman deposu alanında tatbikat yaptı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 18:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tatbikata; Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Ünver, Karabük İl Müdürü Mehmet Emin Uzunsoy, Safranbolu Orman İşletme Müdürü Rıfat Ataş, Yenice Orman İşletme Müdürü Kemal Avşaroğlu ile ilçelerden gelen yangın muhafaza memurları, şefler ve yangın ekipleri katıldı. Tatbikat öncesi ilk olarak yangın aranzözlerin etkili kullanımı hakkında detaylı bilgiler verildikten sonra yangına köpük ve su müdahalesinin etkileri gösterildi. Tatbikat sonrası gazetecilere açıklama yapan Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal, Bölge Müdürlüğü olarak il bazlarında planladıkları eğitimlerin ilkini Zonguldak'ta daha sonra Bartın'da yaptıklarını kaydetti. Ünal, "Bugünde Karabük ilinde dahil işletmelerde bulunan ekiplerimize eğitim veriyoruz. Karabük bizim için diğer iki ilimizden daha önemli. Çünkü burası lokal bir iklime sahip. Antalya'da sıcaklığın 30 derece olduğunda burası 35 derecede oluyor. Bu nedenle yangın riski yüksek bir yer. Elimizdeki yangın araç ve gereçlerini en etkili nasıl kullanırız diye sürekli eğitim veriyoruz. Her tatbikatta yeni bir şeyler öğretiliyor. Bu yıl en büyük yangınımız Safranbolu'da çıktı ve 835 hektarlık alan yandı. Zonguldak, Bartın ve Karabük dahil olmak üzerine 19 yangın meydana geldi ve 853 hektarlık alan yandı. Bizim için en hassas olan yer Karabük ve Safranbolu bölgesi. Burada kızılçam ve Karaçam olarak endebik ürünlerin yoğun olması. Bu yönden bu bölge bizim için yangın riski bakımında en hassas ilimiz" dedi.

Bölge Müdürü Ünal yarıca, Karabük'te konuşlanacak olan yangın helikopterinin ise 15 Temmuz'da geleceğini de sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber