AKP'li vekil: Ereğli Demir Çelik ve Türk Telekomu askere satalım

Haber Giriş : 24 Haziran 2005 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ereğli Demir Çelik ve Türk Telekom'u satmak için çalışmalar yapan hükümete AKP içinden de tepki gelmeye başladı. AKP Ağrı Milletvekili Melik Özmen'den Başbakan'a teklif.

AKP Ağrı Milletvekili Melik Özmen, sürpriz bir öneride bulunarak, hükümetin Türkiye'ye yabancı sermaye çekme konusunda büyük ümitler bağladığı Erdemir ile Telekom'un askere satılmasını istedi.

Özmen, bu yıl bütçesi 11 katrilyon lira olan Milli Savunma Bakanlığı'nın önümüzdeki yılki bütçesinden sağlanacak 2-2.5 milyar dolarlık tasarrufla bu satışın gerçekleşebileceğini söyledi. Özmen, böylece hem devletin üzerinde bir yük olarak bulunan bu iki tesisin satılmasıyla istenen özelleştirmenin gerçekleştirileceğini, hem de Erdemir ve Telekom gibi Türkiye'nin güvenliği açısından çok önemli iki stratejik kuruluşun Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde tutulmasının sağlanacağını bildirdi.

Özmen, bu yolla, hem ülke güvenliği ön planda tutulmuş, hem de özelleştirmenin asıl amacını oluşturan, bu tür kuruluşların ?siyasi arpalık' olmaktan çıkarılıp devletin kasasına da para sağlanmasının gerçekleştirilmiş olacağını bildirdi. Özmen, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın da Türkiye'nin güvenliğiyle ilgili konularda son derece hassas ve dikkatli olduğuna dikkat çekti.

11 katrilyonluk bütçesinin 4.5 katrilyonluk personel ve cari giderler dışındaki 6.5 katrilyonluk mal ve hizmet alımları kaleminden Erdemir ve Telekom özelleştirmesi için gerekli ön ödemenin yapılabileceğini belirten Özmen, ?Gerekli yasal düzenleme yapılarak, bu satışın mal ve hizmet alımı statüsünde gerçekleşmesi sağlanabilir' dedi. Özmen, kalan paranın da zaten kárlı olan bu kurumların faaliyetleri sonucu elde edecekleri kárdan rahatça ödenebileceğini kaydetti. Özmen, bu önerisinin gerekçesini de, çeliğin ve muhaberinin ülke güvenliği açısından büyük önem taşıması olarak göstererek, şöyle konuştu: ?Osmanlı çeliğe hükmetmek ve böylece iç ve dış güvenliğini sağlamak amacıyla Mühendishane-i Hattı Hümayün'ü kurmuştur. Çeliğe bununla hükmetmiştir. Erdemir bu nedenle çok önemlidir. Telekom da önemlidir, çünkü muhaberesiz muharebe olmaz. Haberleşme ülke güvenliği açısından bu nedenle çok önemlidir.'

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber