Tanzanya Savunma Bakanı: İnsana yatırım en büyük hizmettir

Tanzanya Savunma Bakanı Hüseyin Ali Mwinyi, insana yatırımın en büyük hizmet olduğunu söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 13:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Mwinyi bugün dünya çocukları arasında başlayan diyalog ve yakınlaşmanın ise gelecekte ülkeler arasında da kendini hissettireceğini söyledi.

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen kültür şölenini ziyaret eden Tanzanya Savunma bakanı Ali Mwinyi, stantları gezdi İlk önce Tanzanya standına uğrayan Bakan Mwinyi burada Tanzanyalı öğrencilerle sohbet etti.

Ziyaret sırasında duygularını dile getiren Tanzanya Savunma Bakanı Mwinyi, öncelikle bu organizasyonu yapanlara teşekkür ettiğini söyledi.

Türkiye'de çok iyi ağırladıklarını ifade eden konuk Bakan ?Burayı, bu tabloyu gördükten sonra şunu söyleyebilirim: Değişik ülkelerden insanların, çocukların bir araya gelmesiyle bu çocukların ufuklarının daha geniş ve açık olacağına inanıyoruz. Birbirlerinden çok şey öğreneceğine inanıyoruz. Çocuklar arasında sağlanılacak diyalog ve yakınlaşma ileride ülkeler arası diyalog ve yakınlaşmaya yansıyacak. Bu yüzden bu yapılanlar çok büyük işler, bu tabloyu organize edenleri ve emeği geçenleri tebrik ediyorum.? dedi.

GENÇLİĞİN ELİNE SİLAH VERENLER VAR

İnsanlığa yapılacak en iyi yatırımın insana eğitmek olduğuna dikkat çeken Bakan Mwinyi, gençlerin bir çok yerde yanlış yönlendirmeler kurbanı olduğunu kaydetti. Bakan Mwindi ?Gençlik sadece Afrika'da değil dünyanın değişik yerlerinde gençliğin eline silahlar veriliyor ve bunlara birbirlerini öldürmeleri söyleniyor. Gençlik kurşunlara benziyor nereye yönlendirirseniz oraya gider. Eline silah verirsen öyle bir insan olur. Gider öldürür ama ilimle eğitimle yetiştirirseniz bu sefer de ülkesine ve dünyaya faydalı insan olur. Şu anda burada gördüğümüz manzara ve tablo bir nevi o. Burada çocukların eğitimle bir araya gelmesi ilerideki dünya gelişimleri açısından çok ciddi faydası olacağına inanıyorum. Burada gördüğüm manzara bu çerçevede çok büyük önem taşıyor.? değerlendirmesinde bulundu.

ÇOCUKLARIMIZ BU ŞÖLENDE ÜLKEMİZİ TANITIYORLAR

Türkiye'de Tanzanya'yı temsil eden bir stantta olmaktan büyük mutluluk duyduğunu da dile getiren Bakan Mwinyi ?Ülkemizden buraya gelen öğrenciler Tanzanya'nın kültürünü örf ve adetlerini dünyaya tanıtma adına önemli işler yapıyor. Dünya ülkelerinin Tanzanya'yı daha iyi tanımalarına vesile oluyorlar. Bu da uluslar arası diyalogun yanında ülkeler arası ekonomik bağlantıların gelişmesi adına da ileriye dönük büyük arz ediyor. Böyle bir şölende Tanzanya'nın Türkiye'de tanıtılıyor olması bizim için büyük bir sevinç kaynağıdır. Bu tür organizasyonların devamını diliyorum.? dedi.

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder) tarafından bu yıl 10.su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen şölen bugün sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber