Çalışma Bakanı Çelik: 21 bin 683 adet e-imza alındı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, şu ana kadar toplam 21 bin 683 adet e-imza alındığını belirterek, "Kurumun doküman yönetim sisteminin tamamıyla elektronik ortamda yapılmasını hedefleyen DYS'nin (Doküman Yönetim Sistemi) 31 Aralık 2012 tarihine kadar tüm taşra birimlerinde uygulamaya alınması planlanmıştır. DYS'nin uygulamaya alınmasıyla e-imzalar kullanılmaya başlanacaktır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 09:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANKARA 31 Aralık 2012 tarihine kadar tüm taşra birimlerinde uygulamaya alınması planlanmıştır. DYS'nin uygulamaya alınmasıyla e-imzalar kullanılmaya başlanacaktır" dedi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in soru önergesini yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bakanlığın ilgili kuruluşu Sosyal Güvenlik Kurum Başkanlığı merkez ve taşra birimlerinin e-imza alımlarının devam etmekte olduğunu belirterek, "Şu ana kadar toplam 21 bin 683 adet e-imza alınmıştır" dedi.

Çalışma Bakanı, alınan e-imzaların birim maliyetinin büyük bir çoğunlukla kdv dahil 143,96 TL olmakla birlikte, her birimin ayrı ayrı alım yaptığı ve e-imzaların farklı zamanlarda farklı fiyatları olduğu için bu rakamın 105,64 TL ila 153,62 TL arasında değiştiğini ifade etti.

-E-İMZALARIN KULLANMA TARİHİ-

Çalışma Bakanı, e-imzaların kullanılma tarihine ilişkin de şöyle dedi:

"Kurumun merkez birimleri ile Ankara'da bulunan taşra birimlerinde ve il müdürlüklerinin bir kısmında e-imza kullanılmaktadır. Kurumun doküman yönetim sisteminin tamamıyla elektronik ortamda yapılmasını hedefleyen DYS'nin (Doküman Yönetim Sistemi) 31 Aralık 2012 tarihine kadar tüm taşra birimlerinde uygulamaya alınması planlanmıştır. DYS'nin uygulamaya alınmasıyla e-imzalar kullanılmaya başlanacaktır."

Bakan Çelik, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının merkez ve taşra teşkilatına 3 bin adet e-imza alımı yapılmış olduğunu bunun için 297 bin TL (kdv hariç) harcama yapıldığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber