Türksad Başkanı Oğuz'dan sezon değerlendirmesi

Türkiye Spor Adamları Derneği (TÜRKSAD) Genel Başkanı Aydın Oğuz, geride kalan sezonun Türk futbolu açısından ?kayıp bir sezon' olduğu yorumunda bulunarak, yaşanan sorunların yeni sezona yansımaması için atılması gereken adımların bir önce atılıp, kimin suçlu, kimin suçsuz olduğunun da bir an önce ortaya konulması gerektiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Spor Adamları Derneği (TÜRKSAD) Genel Başkanı Aydın Oğuz, geride kalan sezonun Türk futbolu açısından ?kayıp bir sezon' olduğu yorumunda bulunarak, yaşanan sorunların yeni sezona yansımaması için atılması gereken adımların bir önce atılıp, kimin suçlu, kimin suçsuz olduğunun da bir an önce ortaya konulması gerektiğini söyledi.

Geride kalan 2011-2012 Futbol Sezonu'nun bir değerlendirmesini yapıp, Türk futbolunda deprem etkisi oluşturan ?Şike Davası'nı yorumlayan Oğuz, ?Play-off Sistemi'ni de eleştirdi. İHA muhabirinin sorularını yanıtlayan Oğuz, geride kalan sezonun Türk futbolu açısından da hiçte iyi geçmediğinin altını çizerek, ?Şike Operasyonu' ve ardından yaşananların Türk futbolunda adeta deprem etkisi oluşturduğunu anlattı. Her ne olursa olsun Türk futbolunun bir an önce temize çıkması gerektiğinin altını çizen Oğuz, bunun için de sürecin hızlandırılması, suçluların en ağır şekilde cezalandırılması, bunun yanında suçlu ile suçsuzun birbirinden ayrıştırılması çağrısında bulundu.

?KİM SUÇLU KİM SUÇSUZ ARTIK NETLEŞMELİ?

Yaşanan sürecin kulüpleri olduğu kadar teknik heyet ve futbolcular kadar tribündeki taraftarları ve aynı zamanda da Türkiye Futbol Federasyonu'nu (TFF) da yıprattığını dile getiren Oğuz, bu süreçte her şeyin açık ve net bir şekilde ortaya konulmasının da Türk futbolunun geleceği açısından bir zorunluluk olduğunu savundu. ?Geç kalmış adalet, adalet değildir? ifadesini kullanan Aydın Oğuz, açıklamasını da şöyle sürdürdü; ?Artık bir an önce kimin suçlu, kimin suçsuz olduğu netleşmeli ve buna göre adım atılmalı. Eğer ortada bir suç varsa bu en ağır şekilde cezalandırılmalı. Eğer bunu yaparsak, işte o zaman Türk futbolu yeniden düzlüğe çıkar. Burada yapılması gereken, geçmişten ders alıp, aynı sorunların bir daha yaşanmaması için gerekli adımların atılmasıdır. Tüm bunların yanında insanlara yeniden futbolu sevdirmeli, güveni onlara yeniden aşılamalıyız. Bunun için herkese önemli görev ve sorumluluklar düşüyor.?

?GERİDE KALAN SEZON TÜRK FUTBOLU İÇİN KAYIP BİR SEZON OLDU?

Geride kalan sezonun tüm bu yaşanılanlar ile birlikte; ?kayıp bir sezon' olarak değerlendirilebileceği yorumunda bulunan Oğuz, şu an dahi bir belirsizliğin hakim olduğunu vurguladı. UEFA'nın ?şike' ile ilgili olarak nasıl bir karar vereceğinin bilinmediğini, Türk takımlarının Avrupa Kupaları'ndan men edilebileceği gibi Milli Takım'ın bu süreçten olumsuz etkilenebileceği uyarısında da bulundu. Yeni sezona da bu tür şeylerin yansımaması adına çok ciddi karar ve adımların zaman kaybedilmeksizin atılması çağrısında bulunan Oğuz, bunun da Türk futbolunun geleceği açısından bir zorunluluk olarak öne çıktığını ifade etti. UEFA'nın mali yükümlülüklerini yerine getirmedikleri gerekçesiyle Beşiktaş, Bursaspor ve Gaziantepspor'un bir yıl Avrupa Kupaları'ndan men edilmesine yönelik kararının takımların ?iç meselesi' olduğunu belirten Oğuz, söz konusu kulüplerin de başta CAS olmak üzere hukuki anlamda haklarını sonuna kadar arayacaklarına inandığını söyledi.

?ÇOK KEYİFLİ VE ÇEKİŞMELİ BİR LİG BİZİ BEKLİYOR?

Yeni sezon öncesindeki 3 aylık bir dinlenme ve kendini yenileme süreci olduğunu, bunun da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Oğuz, ?Herkes şapkasını önüne koyup, bir iç muhasebesini yapmalı. ?Bugün ortaya çıkan tabloda benim suçum ne?' sorusunu kendisine sorabilmeli? diye konuştu. ?Play-off Sistemi'nin devam edip etmemesi yönündeki tartışmalara da katılan Aydın Oğuz, sistemin her ne kadar iyi ve heyecan verici bir sistem olmasına rağmen, Türkiye'nin bugün buna hazır olmadığını, daha önce ünlü Teknik Direktör Mustafa Denizli tarafından gündeme getirilen, ?derbi maçları'nın ligin son haftalarında oynanması yönündeki önerisini de desteklediklerini açıkladı. Yeni sezonun çok çekişmeli ve keyifli olacağına inandığını, birbirinden güçlü ve iddialı takımların ?Süper Lig'e renk katacağını kaydeden Oğuz, ?Çok keyifli ve mücadeleci bir lig bizi bekliyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber