Giresun'da milletvekili-belediye başkanı tartışması

Giresun Belediye Başkansı Kerim Aksu, kendisi hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi'ye cevap verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aksu, "İnsanlar bazı şeyleri takdir etmeli. Ama çok şükür ki bizim kimseyi mutlu etme kaygımız yok. Mehmet Geldi, gelecek dönemde bana oy vermesin, onun dışında herkesten oy istiyorum. Çünkü bizi değerlendirecek olan Giresun halkıdır. Takdir edecek halkımızdır.? dedi.

Aksu, gazetecilere yaptığı değerlendirmede, Geldi'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını savundu. AK Parti hükümetinin Giresun Belediyesi'ne destek olmadığını öne süren Aksu, 2009 sel felaketinde gerekli desteğin sağlanmaması ve dolgu alanlarının belediyeden geri alınması hususlarını kanıt olarak gösterdi. ?Giresun'un evladıyım. Giresun çocuğuyum. Giresun'a hizmet etmek için geldim? diyen Aksu, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Hizmet etmeye de devam edeceğim. Bunlar rahatsız olabilirler, olacaklardır da. Olmalarında da fayda var.?

Başkan Aksu, Atapark projesiyle ilgili Milletvekili Geldi'nin açıklamalarına şu cevabı verdi: ?Atapark'ın eski haliyle Giresun'u temsil ettiğini düşünmüyorum. Kent için çok kötü bir görüntüydü. Şehirler meydanlarıyla meşhurdur. Bizim böyle bir meydanımız yoktu. Biz bunu başardık.?

Başkan Aksu, Giresun'un çöp sorunu çözme noktasında da ciddi çalışmalarının olduğunu, katı atıkta gelinen son durumun belediyenin girişim ve gayretlerinin bulunduğunu ifade etti. ?Hizmet yönünde her şeye varım. Hizmet için valiliğe bedelsiz arsa tahsis ettik. Eski itfaiye binasını emniyete tahsis ettim sadece halkımıza hizmet için bunun gibi birçok çalışmamız oldu? diye konuşan Aksu, şunları aktardı: ?Kadınlar pazarı projesi, yeni itfaiye binası projesi, yeni belediye hizmet binası yapacağız. Muhtar evleri gibi hizmetlerimiz var. Gidilmeyen yollara gittik. 100 kilometreden fazla yağmur hattı döşedik. Bunu biz kendi imkanlarımız ile yapıyoruz. Benim en büyük kaynağım tasarruf. Kimseden destek görmediğim için tasarruflarla hizmet yapıyorum. Halkımızın parasını çarçur etmiyoruz. Mehmet Geldi belediyeyi borç batağına sürüklediğimizi iddia ediyor. Ondan borç istersek vermesin. Bu kadar hizmet yapılırken borçlanacağız da. Ama bütçeye baktığımızda çok daha rahat bir belediye var. Belediyeyi yüzde 80 borçla aldık, şu anda borcumuz yüzde 50'nin altında. Muhalif bir belediyeyiz, ama kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber