Edremit Kaymakamı Tunç: Dumandan etkilenen öğrenci yok

Edremit Kaymakamı Osman Tunç, özel bir yurtta çıkan yangında dumandan etkilenen öğrenci bulunmadığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yangın esnasında yurtta kalan öğrenciler arasında kısa bir süre panik yaşandığını belirten Tunç, "50'ye yakın öğrencinin yangın esnasında dumandan etkilenmeleri gibi bir durum söz konusu değil. Kısa süreli bir panik yaşandı. Birkaç öğrenci şoka girdi. Biri iki öğrenci de sinir krizi geçirdi. Onların tedavisi ambulanslarda yapıldı." dedi.

Edremit'te yangın çıkan kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin, ilçedeki diğer yurtlara yerleştirildiği bildirildi. Edremit Kaymakamı Osman Tunç, dün gece 01.30 sıralarında özel bir kız öğrenci yurdunun çatısında meydana gelen yangının neden kaynaklandığının henüz belirlenemediğini söyledi. Tunç, yurt yönetimi tarafından öğrencilerin kısa sürede tahliye edildiğini ve itfaiye ekiplerinin kısa sürede yangına müdahalede bulunması sonucu üzücü bir olay yaşanmadığını belirtti. Öğrencilerin yangın esnasında dumandan etkilenmelerinin söz konusu olmadığını bildiren Tunç, kısa süreli panik yaşandığını kaydederek şöyle konuştu:

"Çatı katı tamamen hasar gören bina, yaşam alanlarında herhangi bir etkinlenme olmamasına karşın tedbir amaçlı boşaltıldı. Orta öğrenim kurumlarında eğitim ve öğretim gören 62 kız öğrenci, ilçedeki diğer özel yurtlara yerleştirildi. Öğretim yılı sonuna kadar bu yurtlarda barındıracağız."

Edremit'teki 5 katlı bir kız öğrenci yurdunun çatı katında henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı dün gece yangın çıkmış, öğrenciler arasında paniğe yol açan yangın itfaiyenin müdahalesi ile söndürülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber