Konya, olimpiyat çocuklarıyla unutulmaz bir şölen yaşadı

Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatlarına ev sahipliği yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünyanın dörtbir yanından öğrencilerin katıldığı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da izlediği Türkçe şöleni, şiir, şarkı ve oyunlarıyla Konya Atatürk Stadı'nı dolduran 30 bin kişiye ziyafet sundu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Stadı'nda yapılan 10. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni'ni izlemeye gelen vatandaşlar saatler öncesinden stadı doldurdu. Şölen, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun stada gelişinin ardından İstiklal Marşı okunarak başladı. Geçen sene yapılan olimpiyatlarda şiir, şarkı ve halk dansları dalında yarışan ve dereceye giren 20 ülkeden 75 öğrencinin sahne aldığı şölende, stadı dolduran 30 bin kişi söylenen şarkılarla coştu, okunan şiirlerle hüzünlendi. Azerbaycanlı ve Güney Afrikalı çocuklardan oluşan halk oyunları ekibinin oyunları ayakta alkışlanırken, Endonezyalı çocukların kendi ülkelerinden halk dansı gösterisi ilgiyle izlendi.

DAVUTOĞLU: ALLAH DA GECEYİ RAHMETİ İLE MÜKAFATLANDIRDI

Zaman zaman çiseleyen yağmurun altında başlayan gösterileri baştan sona izleyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, gösterinin sonunda yaptığı konuşmada, ''Dünyanın dörtbir köşesinden buraya gelen, onları buraya getiren, sevgi tohumunu aşılayan öğretmenler ve bizleri bir araya getirme uğrunda gayret saf edenleri selamlıyorum.'' dedi. Davutoğlu, şölenin yağmurla başladığını hatırlatarak, her renkten, her ırktan, her kıtadan küçük güzel meleklerin Konya'da bir araya gelmesi dolayısıyla Hz. Allah'ın da geceyi rahmeti ile mükafatlandırdığını söyledi. Davutoğlu, şunları söyledi:

"Dünyanın dörtbir yanındaki alınları öpülesi öğretmenlere bir mesajım var. Sizler madem ki renklerine, dillerine, inançlarına bakmaksızın sadece beni Adem oldukları, Havva kızları oldukları için bu kardeşlerimize muhabbet gösterdiniz. Onlardan barış nesli inşa etmek için dünyanın her yerinde çilelere katlanarak çalıştınız. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu yolda alın teri dökenlerin hepsinin o terleri aziz olsun. Rahmete kavuşanların mekanları cennet olsun. Bu muhabbetin çığırını açan, katkıda bulunanlardan Allah razı olsun.''

Konuşmasında, Konyalılara gösterdikleri misafirperverlik için teşekkürlerini sunan Davutoğlu, ''Bu kardeşlerimize Konya'nın geleneksel misafirperverliğini, sıcaklığını gösterdiniz. Ama daha fazlasını gösterin. Bu kardeşlerimizi bağrınıza basın. Öylesine basın ki bir daha sizin bağrınızın sıcaklığını unutmasınlar. Onlar bizim kardeşimizdir. Biz aynı kökten geliyoruz ve mahşerde de aynı yaratıcının huzurunda, Hz Muhammed'in (sas) ümmeti olarak haşrolacağız." şeklinde konuştu.

Şölen için farklı ülkelerden gelen çocuklara da seslenen Davutoğlu, ''Konya, sizin uzak diyarlardan sevdiğiniz bu memleketin ilk başkentidir.'' dedi ve çocuklardan Konya'yı hiç unutmamalarını istedi. 10. Türkçe Olimpiyatları Konya Şöleni, katılan öğrencilerin hep birlikte söylediği 'yeni bir dünya' şarkısıyla sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber