Yozgat esnafı, devlet hastanesi için seçilen yerin değişmesini istiyor

Yozgat esnafı, Sağlık Bakanlığı tarafından şehrin en yüksek noktalarından biri olan Esentepe mevkiine yapılması planlanan 475 yataklı hastane için seçilen yerin ulaşım, ısınma, şehir trafiği yönlerinden yanlış olduğunu savunuyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Esnaf grubu, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelerek ortak basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklama yapan Eczacı Hüseyin Kamanlı, Yozgat'a yapılması planlanan 475 yataklı hastanenin yerinin yanlış olduğunu ve bu yanlıştan biran önce dönülmesi gerektiğini söyledi. Kamanlı, şöyle konuştu: "Seçilen yer ulaşım, ısınma, şehir trafiği gibi bir takım sıkıntıları beraberinde getireceği tüm Yozgatlıların malumudur, ama ne hiktmetse bu yerin uygun olmadığını birkaç kişi dışında söyleyen yok. Maksatımız Yozgatın ve Yozgatlılının geleceği ile ilgili projelere sivil toplum örgütleri, partilerin, belediyenin ve milletvekillerin dikkatini çekmek. Yarın çok geç olmadan bugün daha iyi bir Yozgat için el ele vermeliyiz." dedi.

Yozgat'ın milli gelirde en düşük paya sahip illerin başında geldiğini ifade eden Kamanlı, "Hastane bin 440 rakımlı Esentepe mevkiine yapılması planlanmaktadır. Kışın buranın ulaşımı zorlaşacaktır. Daha önce yapılan doğum hastanesinde olduğu gibi burada da bir yanlışlık yapılmasını istemiyoruz. İnsanlarımız hastaneye rahatça ve kısa sürede ulaşması gerekir. Yozgat halkı fakir bir toplumdur. Çoğu zaman dolmuş parası dahi bulamıyor. Hastane Esentepe mevkiine yapılırsa vatandaş buraya nasıl ulaşacak. Yozgat'a yapılacak olan hastane yerinin tekrar gözeden geçirilerek, inşaat başlamadan gereken çalışmaların yapılmasını ve yapılan bu yanlışlıktan dönülmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber