Emine Erdoğan ve Kadir Topbaş, İSMEK'in sergisini açtı

Düzenlediği genel sergilerle her yıl İstanbulluların büyük beğenisini kazanan İstanbul Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (İSMEK), 15. Genel Sergisini Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde açtı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Serginin açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı.

İSMEK'in Feshane'de açılan 15. Genel Sergisi'nde, resimden takı tasarımına, ebrudan hat sanatına, minyatürden desen tasarımına, kumaş boyamadan model gemi yapımına kadar toplam 181 branşta, bir yıl boyunca üretilen ürünlerden seçme eserler yer aldı. Serginin açılış programına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İBB Başkanı Kadir Topbaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İSMEK'in düzenlemiş olduğu 15. geleneksel serginin hayırlı olmasını dileyen Emine Erdoğan, İBB'nin mesleki eğitim konusunda yürüttüğü çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür etti. Erdoğan, ?İSMEK'i1996 yılında 3 merkezde, 3 branşta 141 kursiyerle başlatmıştık. Bugün İstanbul'un 38 ilçesinde 228 kurs merkezinde süren kurumsallaşmış bir yapıya dönüşmesinden çok mutluyum.? dedi. Emine Erdoğan 216 bin kursiyerin devam ettiği İSMEK kurslarından mezun olan sayısının 1 milyon 400 bine ulaştığını söyledi.

İSMEK kursiyerlerinin 5'te 4'ünün kadınlardan oluştuğunu belirten Erdoğan, "İSMEK, onlara gerçekte neler yapabileceklerini, kim olduklarını ortaya koymalarını sağlıyor. Kurslara olan ilgi de bunu gösteriyor. Sizlerin başarılarınızla gurur duyuyoruz. Hayata yeni bir pencere açmak isteyen kardeşlerimin daima yanında olacağız." diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuşmasında, sergide binlerce el emeği göz nuru eserlerin olduğunu vurguladı. Topbaş, ?Ortaya konulan eserlerin her birinde bir sabır saklı. Hepsi sabrın bir eseri olarak burada var. İSMEK'in gelişmesine gerçekten büyük emek ve destek veren Emine Erdoğan'a teşekkür ediyorum.? dedi.

Konuşmalardan sonra 15 kursiyere sertifika verildi. Emine Erdoğan ve Kadir Topbaş serginin açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan ve Topbaş daha sonra stantları gezdi. Açılışın ardından sahneye çıkan şarkıcı Yusuf Güney, sergiye gelenlere konser verdi.

17 Haziran'a kadar devam edecek olan İSMEK 15. Genel Sergi ve Festivali'nde, aralarında Koreograf Uğurkan Erez, Modacı Erol Albayrak, Sanatçı Onur Şan, 'Para Durumu' isimli televizyon programının sunucu ve yapımcısı Özlem Denizmen gibi alanlarında başarılı isimler de seminerler verecek. Sergi 10.00 ile 19.30 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber