Kümbet Köyü İlköğretim Okulu'nun Avrupa Dil Ödülü başarısı

Aksaray'ın Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet Köyü İlköğretim Okulu'nun projesi, 'Avrupa Dil Ödülü' projelerinde Türkiye'de en başarılı 34 proje arasına girerek saha incelemesine kalma başarısı elde etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 21:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından yürütülen 'Hayat Boyu Öğrenme Programı Avrupa Dil Ödülü' kapsamında Türkiye'den 72 okul ve kurumun başvurduğu projenin 34'ü finale kalarak saha incelemesine kaldı. 4 Haziran 2012 tarihinde Ortaköy Kümbet İlköğretim Okulu'nda saha incelemesinde bulunan Ulusal Ajans'ta görevli uzmanlar, Ortaköy Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü Lütfiye Deneri, Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Nadi Soylu ve Kümbet İlköğretim Okulu Müdürü Ramazan Artuksüer'in konukları oldu. Projenin okuldaki uygulanmasını incelemeye gelen uzmanlar, öğrenciler tarafından hazırlanan yılsonu gösterilerini beğeni ile izlerken, uzmanların öğrenciler, veliler ve öğretmenlerle kurdukları samimi ilişkiler dikkat çekti.

Projenin içeriği olarak, kaynaştırma sınıflarında yapılan derslerde hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrencilerin diğer derslerden farklı olarak uygun ortam oluşturulduğunda İngilizce dersinde çok istekli oldukları ve insanların en temel becerilerinden biri olan dil öğrenme becerisinin bu grupların kendilerine olan güvenlerini arttırdığı anlaşıldı. Yapılan çalışmada okulda kaynaştırma eğitimi alan ve akranlarına göre dezavantajlı konumda bulunan öğrencilerin basit İngilizce öğrenmesi hedeflendi. Çalışma sonunda özel öğrenme güçlüğü olan dezavantajlı çocukların diğer derslere karşı ilgilerinin arttığı, motivasyonlarının güçlendiği ve belirlenen ölçüler içinde İngilizce öğrenebilecekleri görülmesi üzerine, projenin kapsamının yaygınlaştırılması amacıyla Ortaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve 6 ilköğretim okulu ile imzalanan protokol gereği projenin bu okullarda uygulanması sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber