Gurbetçileri dolandırdılar

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tedavülden kalkmış yüklü miktarda eski Alman para birimi Mark olduğu ve bu paraları Fethiye civarında piyasaya sürdüğü ileri sürülen üç kişi polis takibine takıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Fethiye'ye Almanya'dan kesin dönüş yapmış ve izine gelen vatandaşları hedef alan dolandırıcı çetesi, Mark karşılığı Türk Lirası aldıkları ortaya çıktı. Önce müşterilere numune olarak gerçek Mark gösteren, ancak değişim esnasında fotokopi Mark veren zanlılar olaydan sonra firar ederek izlerini kaybettiriyordu. Polisin takibine gören C.D. (34), A.A. (26) ve M.S. (27) isimli zanlılar ile sivil polis ekipleri alıcı kılığında pazarlık yaptı. Yapılan pazarlık sonunda polise sahte Mark teslim etmeye çalışan C.D. (34), A.A. (26) ve M.S. (27), H.S. (22), B.H.K. (62) S.K. (25) ve U.G. (22) isimli şahıslar fotokopi yapılmış sahte marklar ile yakalandı.

Yakalanan zanlıların yapılan sorgulamasında piyasayı bu yolla 445 bin 500 TL dolandırdıkları, tuzaklarına düşürecekleri müşteriler için çetele tuttukları ortaya çıktı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, 10 adet değişik kişilere ait nüfus cüzdanı fotokopisi, 400 Alman Markı, üzerine gerçek Alman Markı konularak deste süsü verilmiş 17 adet 100'yük sahte alman markı destesi, kurusıkı tabanca ve dolandıracakları müşterilere ait ajanda ele geçirildi.

Yakalanan zanlılar Muğla'daki sorgulamalarının ardından Fethiye adliyesine sevk edildi. Zanlıların dolandırıcılık suçundan yargılanacakları açıklandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber