ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi'ne temizlik ödülü

Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu yıl birincisi düzenlenen 'Temiz Türkiyem' çevre yarışmasında, Türkiye'nin en temiz Organize Sanayi Bölgesi seçildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 12:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ASO ve 1. OSB Başkanı Nurettin Özdebir ödülü Çevre Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu'ndan aldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çeşitli kategorilerde düzenlenen 'Temiz Türkiyem' çevre yarışmasında dereceye girenlere ödülleri düzenlenen bir törenle verildi. Organize Sanayi Bölgeleri dalında birincilik ödülünü ASO 1. Organize Sanayi Bölgesi ile Gebze OSB paylaştı. OSB dalında ikincilik ödülünü Kocaeli TOSB, üçüncülüğü ise Mersin Tarsus OSB kazandı. Ankara Sanayi Odası ve ASO 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ödülü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Kadıoğlu'ndan aldı.

ASO Başkanı Özdebir, bu ödülde bölgede yeralan bütün sanayicilerin payı olduğunu belirterek, "En temiz organize sanayi bölgesi seçilmek bize gurur verdi. Bölgedeki sanayicilerimiz bize destek vermeselerdi bunu tek başımıza yapamazdık. Bu başarıda bölgede yer alan bütün sanayicilerimizin payı var. Ben bütün sanayicilerimize teşekkür ediyor hepsini kutluyorum. Bu ödül bize yeni sorumluluklar yükledi. Bundan sonra artık Ankaralı sanayiciler olarak hedefimiz çıtayı daha da yükseltmek." dedi.

Özdebir, ekonomik faaliyetlerin mutlaka bir çevresel bedeli olduğunu da belirterek, "Bu bedeli azaltmak, minimize etmek hepimizin görevi. Doğaya kendisini tamir edecek zamanı tanımamız, ona yardımcı olmamız lazım. Dünya bize atalarımızdan miras değil, çocuklarımızın, torunlarımızın emaneti. Bu emanete saygılı olmak, hepimizin görevi. Biz bu ödülle üretim faaliyetlerimizi çevre ile barışık yapmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Bundan sonraki hedefimiz, Ankara'daki bütün organize sanayi bölgelerinin sırayla bu ödülü alması. Ankaralı sanayicimiz bu bilinçle üretim yapıyor. Bunu tüm Türkiye'ye göstermeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber