Alkan Köyü'nde jeotermal patlamalar sürüyor

Manisa'nın Alaşehir ilçesine bağlı Alkan köyünde meydana gelen jeotermal patlamalar devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 07:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bölgede yaşanan 5'nci patlamanın ardından sökülen sondaj kuyusunun yakınında 6'ncı bir patlama daha meydana geldi. Sondaj kuyusunun sökülmesi olası bir tehlikeyi önledi. Amerikalı teknik elemanlarla birlikte MTA personeli de bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalar için gereken yeni bir kuyu için Hollanda'dan sipariş verildiği belirtildi.

Alkan köyü sakinlerinin ardından bu kez Çağlayan köyü ve Piyadeler beldesi halkı patlamalardan endişe duymaya başladı. Fışkıran sıcak sular, açılan kanallarla Alaşehir Çayı'na taşınmaya çalışılıyor. Köylüler çıkan gazın zehirli olduğunu iddia ederek, çevre bağlarında kuruduğunu, Başbakan ve Cumhurbaşkanı'nın devreye girmesini istediler. Patlamaların yaşandığı bölge güvenlik şeridiyle koruma altına alınırken, jandarma sahanın tamamını sararak kimseyi alana yaklaştırmıyor.

Çağlayan köyünde ikamet eden İsmail Alzeybek, "Arazilerimiz tehlike altında, 1500 metre altındaki bağların hepsi de tehlikede. 1500 dönüm arazi tamamen tehlike altında. Fışkırma sonucu çıkan suda bor olduğu için bor bağları kurutuyor. Sadece aktığı alana değil, çevresine de zarar veriyor. Başbakan, Cumhurbaşkanı'na sesleniyorum; devlet gücüyle buna çözüm üretsinler, yoksa bizim ovamız bitti. Büyüklerimize yalvarıyoruz" dedi.

Patlamaların başlamasıyla birlikte belediye araçlarıyla çözüm üretmeye çalışan ve olay yerinden hiç ayrılmayan Piyadeler Belediye Başkanı Ali Demir, "Ne yazık ki patlamalar durmadı. Sondaj kuyusunun taşınmasından sonra 6'ncı patlama bugün saat 14.00 sıralarında yaşandı. MTA'dan gelen ekipler çalışmaya başladı. Ancak betonlama çalışmaları için özel bir kule gerekiyormuş. Bu kulede Hollanda'da varmış. Sözleşme yapıldı. Sipariş verildi. 12 iki gün içerisinde gelecekmiş, bekliyoruz. Vatandaşlarımızın sabırlı ve anlayışlı olmasını bekliyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber