Selin Erdem'in ailesi: Bu kaza değil, cinayettir

Dizi çekimi sırasında, trafik kazasında hayatını kaybeden Selin Erdem'in ailesi ve arkadaşları, davanın görüleceği İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dizi çekimi sırasında, trafik kazasında hayatını kaybeden Selin Erdem'in ailesi ve arkadaşları, davanın görüleceği İstanbul Adliyesi önünde eylem yaptı. Olayın cinayet olarak niteleyen Erdem ailesi ve Selin'in arkadaşları, sadece araç sürücüsünün değil, tüm sorumluların yargılanmasını istedi.

Duruşma öncesinde Selin Erdem'in ailesi, arkadaşları ve sanatçılar adliye önünde toplandı. Avukat Haydar Sığınak, bu olayların işçi hayatının hiçe sayıldığını gösterdiğini savundu. Bu ölümlerin sıradan bir kaza ile gerçekleştiğine ve bunlara alışılması gerektiğini kabul etmediklerini ifade eden Sığınak, sadece araç sürücüsünün yargılanmasına tepki gösterdi. Yapımcı şirket ve yönetmenin de yargılanması gerektiğini ifade eden Sığınak, aracın bağlı olduğu şirket ile dizinin yönetmeni Hamdi Alkan'a hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Selin Erdem'in babası Musa Erdem ise bu olayda kusuru olan herkesten davacı olduklarını ve sonuna kadar takip edeceklerini kaydetti.

Erdem ailesine destek vermek için eyleme katılan sanatçı Mehmet Al Alabora da ?Selin'in kaybı hepimizin kaybı. Biz dışarıdan çok kalabalık gibi görülebiliriz ama aslında çok kalabalık değiliz. Neredeyse hepimiz birbirimizi tanırız. Bu bir iş kazası. Bu iş kazasının takipçisi olmak kendi sektörümüze ve Selin'in hatırasına sahip çıkmak demek. Onun için buradayız.? dedi.

Olay Kağıthane'de 1 Mayıs 2012 günü meydana gelmişti. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan ?Arka Sıradakiler' adlı dizinin çekimlerine ara verildiği sırada, dizinin sanat asistanı Selin Erdem'e, kaldırımda freni boşalan minibüs çarpmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber