Side Apollon Tapınağı, mehteran konserleriyle şenlendi

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) Mehteran Takımı'nın, aktif turizm sezonu süresince Side Antik Kent ve Apollon Tapınağı'nda planladığı konserler başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konsere tapınaklar bölgesini ziyaret gelen turistler yoğun ilgi gösterdi.

Pakistan'dan Side'ye tatile gelen, büyük babaları Türk olan Dr. Ahmet Han Turabi, mehteranın Ceddin Deden Marşı'na çocukları ile birlikte eşlik etti.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, her yıl 4 milyon turistin tatil yaptığı Side'de bulunan Apollon Tapınağı'nın Türk turizminin simgesi olduğunu söyledi. Bulgurlu, Side'de turist hareketliliği oluşturma ve Türk müziğini tanıtmaya yönelik HEM Mehteran Takımı'nın Apollon Tapınağı'nda yaz sezonu süresince konser vereceğini kaydetti. Bulgurlu, "Apollon Tapınağı başka bir yerde yok. Her yıl milyonlarca turist tapınağı görmeye geliyor. Bölgede turist hareketliliği oluşturma ve Türk müziğini tanıtmaya yönelik konserler devam edecek. Turistler bu tür konserlere yoğun ilgi gösteriyor. Konserlerin Side'nin tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz." dedi.

Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar da mehteran konserlerinin tapınaklar bölgesinde turizme canlılık kazandırdığını söyledi. Avrupalı turistlerin bu tür etkinliklere ilgi duyduğunu belirten Uçar, HEM Mehteran Takımı'nın Side Apollon Tapınağı'nda gün batımı konserlerini, tapınaklar bölgesinde müzik ve fotoğraf çekimi hareketliliğine yol açacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber