Antalya'da olimpiyatlara büyük ilgi, davetiyeler günler öncesinden tükendi

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın 9 Haziran Cumartesi günü yapılacak Antalya il etkinliği hazırlıklarında sona gelindi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

35 bin kişinin takip etmesi beklenen Türkçe şöleni için bastırılan davetiyeler günler öncesinden tükendi.

Antalya, bu yıl 135 ülkeden bin 500 öğrencinin katımıyla 10.'su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na hazır. Olimpiyatların il etkinliği, 9 Haziran 2012 Cumartesi günü Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda düzenlenecek. Antalya'daki Türkçe şöleninde 32 ülkeden 95 öğrenci sahne alacak. Olimpiyatlar için yarın Antalya'da olacak çocuklar, cumartesi akşamı 17 şarkı, 3 folklor gösterisi, 2 şiir olmak üzere toplam 22 kez sahneye çıkacak. 35 bin kişinin izlemesi beklenen olimpiyatlara Antalyalılar yoğun ilgi gösterdi. Davetiyeler günler öncesinden tükendi.

KAMPÜS İÇİNDE SERVİSLER ÇALIŞACAK

Tertip heyeti adına bilgi veren Soner Teker, olimpiyat hazırlığında sona yaklaşıldığını söyledi. Teker, olimpiyat gecesi Akdeniz Üniversitesi'ne giriş için kampüsün Uncalı tarafına düşen batı kapısının kullanılacağı bilgisini verdi. Kampüs içine araçla girişe izin verilmeyeceğini belirten Teker, ?Misafirlerimiz için kampüs çevresinde 10 bin araçlık otopark oluşturuldu. Araçlarını buraya park eden davetliler üniversite kapısından stadyumun olduğu alana servislerle taşınacak.? dedi. Antalya'daki bu büyük organizasyon için güvenlik güçleriyle birlikte ortak hareket edildiğini ifade eden Teker, cumartesi gecesi 600 kişinin görev yapacağını anlattı.

BAŞBAKAN YARDIMCISI KATILIYOR

Üniversite stadyumu, resmi açılışı yapılmadan ilk kez Türkçe Olimpiyatları için kullanılacak. Stadyumun tribünlerinin yanı sıra zemin de kullanılacak. Program, baştan sona Bugün ve Akdeniz televizyonları tarafından Türkiye ve dünyaya canlı yayınlanacak. Stadyum dışına ise dev ekranlar kurulacak. 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Antalya il etkinliğine, konuk olarak Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da katılacak. Bozdağ, programı eşiyle birlikte izleyecek.

ÖĞRENCİLER ŞEHRİ GEZİP PROTOKOLÜ ZİYARET EDECEK

Antalya etkinliğine katılacak olimpiyat çocukları 8 Haziran Cuma günü Antalya'da olacak. Şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini gezecek olan çocuklar vali, büyükşehir belediye başkanı, rektör, cumhuriyet başsavcısı gibi protokol üyelerini ziyaret edecek. O gece Antalya'da konaklayacak çocuklar, olimpiyat sponsorlarıyla akşam yemeğinde bir araya gelecek.

?TÜRKÇE OLİMPİYATLARI BİR DÜNYA MARKASI'

Türkçe Olimpiyatları'nın Antalya etkinliğine ev sahipliği yapacak Antalya Kültürlerarası Diyalog Merkezi (AKDİM) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Çiğdem,

Antalya gibi bir dünya şehrinde bu tarz büyük bir organizasyon yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Antalya halkının, Türkçe Olimpiyatları'na büyük ilgi gösterdiğini belirten Çiğdem, ?Anadolu insanının dünyadaki destansı hikayesini bu olimpiyatlar en iyi şekilde anlatıyor. Bu organizasyon artık bir dünya markasıdır. Tüm halkımızın davetli olduğu gecede nefeslerimizi tutup, çocuklarımızı izleyeceğiz. Halkımızın göstermiş olduğu teveccühün bir hayli fazla olması nedeniyle şölen için hummalı bir çalışma yapıyoruz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber