Atanamayan öğretmenlerin KPSS duası

Adana'da atanmayı bekleyen öğretmenler, düzenledikleri gösteride KPSS duasıyla seslerini duyurmaya çalıştı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da atanmayı bekleyen öğretmenler, düzenledikleri gösteride KPSS duasıyla seslerini duyurmaya çalıştı. Sahneye takke ve cübbe ile çıkan bir öğretmen, KPSS duasını okurken, diğer öğretmenler de ona eşlik etti.

Merkez Çukurova ilçesindeki Doğal Park Açık Hava sahnesinde bir araya gelen öğretmenler, hazırladıkları gösteriyle izleyicilerin karşısına çıktı. Atanmayı bekleyen öğretmenler sahnede gösterilerini sunarken yakınları da onları ilgiyle izledi.

Gecenin sunuculuğunu yapan öğretmenlerden Ferhat Kalak ve Aslı Özcan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç için yazdıkları manileri okudu. Öğretmenlerin yazdığı maniler izleyiciler tarafından büyük alkış aldı.

Daha sonra öğretmenlerden Mehmet Karataş, cübbe giyip takke takarak sahneye çıktı. Yazdığı KPSS duasını okuyan Karataş'a meslektaşları da ?Amin? diyerek destek verdi.

İllüzyon sanatçısı Burak Gürel ise "Hokus pokus yöntemiyle atama nasıl yapılır" oyununu sahneledi.

Sanatçı üç öğretmeni sahneye çağırarak atanmayı istedikleri yerleri söylemesini istedi. Öğretmenlerin atanmayı istedikleri il ve ilçeleri tahtaya yazan sanatçı, daha sonra kapalı zarfı açtı. Tahtada yazılı olan yerlerle zarfta yazılı olan yerlerin aynı olması herkesi şaşırttı.

Öğretmenlerin hazırladığı gösterinin finalinde ise ?Hababam Sınıfı? filminin öne çıkan sahnesi sergilendi. Sahneyi dolduran öğretmenler hep bir ağızdan ?Fesuphanallah? şarkısını seslendirdi.

Öğretmenlerden biri arkadaşlarının arasından sıyrılarak, ?Atamamızı yapın bizlerden kurtulun. Başka bir isteğimiz yok? diyerek sesini duyurmaya çalıştı. Daha sonra sahneye ?Devlet baba annemi ata lütfen? yazılı tişörtle bir kız çocuğu çıktı. Küçük çocuk ?Devlet baba annemi ata, öğretmen yap. Söz vermiştin, sözünü tut? diyerek seslendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber