'Yaz geldi, aileler boğulma olaylarına karşı dikkatli olmalı'

Merkezi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan 911 Arama Kurtarma Derneği'nin Başkanı Mustafa Gürsoy, yaz aylarında özellikle çevresinde su kanalı, baraj, gölet, göl ve dere olan yerleşim birimlerindeki ailelerin, çocuklarına çok daha fazla dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gürsoy, ailelerin sonradan büyük üzüntüler yaşamamak için çocuklarını kontrol altında tutmasını istedi.

Mustafa Gürsoy, yaptığı açıklamada, yazın gelmesi ve havaların ısınmasıyla insanların deniz ve su bulunan yerlere akın ettiğini belirtti.

Yazın serinlemek isteyenlerin yeterli önlemi almadıkları için boğulma vakalarının arttığına dikkat çeken Gürsoy, "Tatlı suda yüzmek tuzlu suda yüzmekten daha zordur. Yüzme bilmeyen vatandaşlarımız yüzme bilmemenin ayıp olduğunu düşünerek can yeleği giymiyor. Böyle düşünen vatandaşlarımız yüzme bilmemenin ayıp olmadığını bilmeleri gerekir. Yüzme bilmeyenler, serinlemek amacıyla bile olsa can yeleği, deniz simidi gibi araçlardan destek almalı." diye konuştu.

Gürsoy, turizm bölgelerinde sahil bantlarında belediyelerin yaz ayları boyunca hizmette olacak can kurtaran ekipleri oluşturması ve sahilde denetim yapması ve boğulma olayına anında müdahale etmesi gerektiğine işaret etti.

Dernek olarak bugüne kadar onlarca boğulma olayına müdahale ettiklerini kaydeden Gürsoy, "Yaşadığımız tecrübeler bize bu konularda nasıl hatalar yapıldığını ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini acı şekilde öğretti. Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte özellikle çocuklar bilinçsiz bir şekilde serinlemek için gölet, dere gibi tatlı sulara giriyorlar. Bunlar daha çok köylerde ve kasabalarda yaşanıyor. Yüzmeyi iyi biliyor da olsanız, akıntıya kapılma ya da suyun dibinde çamur tabakasına saplanma riski var. Bu durumda kurtulma şansı maalesef çok az. Bu tarz üzücü durumlara her yıl rastlıyoruz. Aileler, gündüz saatlerinde çocuklarının nereye gittiğine, neler yaptığına dikkat etmeli. Sonradan büyük üzüntüler yaşamamak için çocuklarının gözlerinin önünden ayırmamaları gerekir." uyarısında bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber