'Yaşayan ulu çınarlar'a devlet eli değdi

Afyonkarahisar Valiliği Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) tarafından ortaklaşa yürütülen ?Yaşayan Ulu Çınarlar Yeşeren Umutlar' projesi alan çalışmaları kapsamında yardıma muhtaç 106 aile tespit edildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Haziran 2012 12:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vali İrfan Balkanlıoğlu, projenin Afyonkarahisar tarihinde yapılan en önemli çalışmalardan biri olduğunu söyledi. Balkanlıoğlu, ?Yaşlılarımızın gönlünü kazanmak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Proje kapsamında merkez ve 17 ilçede 2 bin 857 kişinin durum tespiti yapıldı. Anket çalışmaları sonucunda durum değerlendirilmesi yapılarak mağdur durumda olan yaşlıların evleri temizlendi, sağlık durumu acil olanların sağlık kurumlarına gönderildi.? dedi.

Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar'da yaşlılar için rehabilitasyon merkezi ve prefabrik ev yapılması, bunun yanı sıra İŞKUR destekli halk eğitim merkezince yaşlı bakım kursları açılmasının gündemde olduğunu kaydetti. Proje kapsamında Afyonkarahisar merkez belde ve köylerinde yapılan anket çalışması sonucunda; maddi yardıma ihtiyacı olan 16 aile, yaşlıların yakınlarının eğitimine ihtiyacı olan 13 aile, tedaviye ihtiyacı olan 19 aile, maddi yardım ve tedaviye ihtiyacı olan 26 aile, bakım ihtiyacı olan 32 aile tespit edilerek sıkıntılarının giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber