Aydın'ın örnek anneleri Türkiye birincisi oldu

Aydın'da 2 yıl önce oluşturulan Anne Eğitim Sınıfı'nda çocuklarıyla yan yana eğitim görerek Türkiye'ye örnek olan anneler, "Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi" projesinde Türkiye 1. oldu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 10:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aydın, Çarşamba günü Ankara Başkent Öğretmenevinde gerçekleştirilen 'Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi 8.Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni'nden birincilikle döndü. "Yaşam Boyu Eğitimciyiz" ekibi ile Toplam Kalite Yönetimi Ödül sürecine başvuran Avukat Cevat Aldemir İlköğretim Okulu, annelere yönelik yapmış oldukları eğitim çalışması ile Aydın'ı ekip kategorisinde Ankara'da temsil ederek Türkiye birinciliği ödülünü almaya hak kazandı.

"Bir insanı eğitecekseniz işe babaannesinden başlayınız" sözünden hareketle öğrenci annelerinin çeşitli alanlardaki gelişimlerini desteklemek amacıyla 2011 yılında okullarında anne eğitim sınıfı açarak eğitimlere başlayan Avukat Cevat Aldemir İlköğretim Okulu "Yaşam Boyu Eğitimciyiz" ekibi, çalışmalarının sonucunu ödülle taçlandırdı. Anne eğitim sınıfında okul öğretmenlerinden bilgisayar kullanımı, İngilizce, Türkçe, satranç gibi dersler alan anneler, bu alanlarda gelişmenin yanı sıra özgüven,, bilinçli birer veli olma gibi sosyal yaşam becerileri de elde etti. Eğitimlerin sonucunda kendi eserlerinden oluşan Kültür Bakanlığı tavsiyeli "Güneş Annelerimizin Yüzünde Doğuyor" isimli bir kitap çıkaran Aydın'ın örnek anneleri, ayrıca çeşitli günlerde kendi çocuklarıyla birlikte kendilerinin yazıp oynadıkları bir tiyatro oyunu da sergiledi, kermes düzenledi ve el işi ürünlerinden oluşan sergi açtı.

Bu çalışmanın Aydın'dan yayılımı için dergi de çıkaran Avukat Cevat Aldemir İlköğretim Okulu "Yaşam Boyu Eğitimciyiz" ekibi, okullarında tüm velilerin ve öğrencilerin yararlanabileceği sosyal yaşam alanı da oluşturdu. Bu çalışmayı misyonları haline getiren "Yaşam Boyu Eğitimciyiz" ekibi, ikinci yıllarında anne eğitim sınıfının ikincisini açmanın mutluluğunu yaşadı.

Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi 8.Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni'nden birincilikle dönen "Yaşam Boyu Eğitimciyiz" ekibi ve Anne Eğitim Sınıfı'nda yer alan öğrenci velilerini kutlayan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, "Çalışmalarıyla Türkiye'ye örnek olan Avukat Cevat Aldemir İlköğretim Okulu 'Yaşam Boyu Eğitimciyiz' ekibine ve bu süreçte onlara destek olan tüm paydaşlara teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz. İlimizdeki tüm okul ve kurumların bu başarıyı örnek almasını, ödül sürecine katılımın artarak devam etmesini temenni ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber