Namazgah Barajı'nın temeli atıldı

Kocaeli'nin uzun yıllar su ihtiyacını karşılayacak Namazgah Barajı'nın temeli törenle atıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 16:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kandıra'nın Kabaağaç köyündeki törene, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Vali Ercan Topaca, AK Parti Kocaeli milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve davetliler katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kandıra'nın doğal güzelliğiyle bozulmamış en güzel ilçelerinden biri olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, Kandıra'nın yıllar itibariyle öne çıkamadığını vurgu yaparak, göreve geldikten sonra Kandıra'nın bütün ihtiyaçlarını planladıklarını anlattı. Karaosmanoğlu, suyun önemine değinerek, şunları kaydetti:

?Kaynaklar yetmiyor onun için bu ihtiyacı belirledik. Bunun üzerinde 2006 yılından itibaren çalışmaya başladık, sonra projelendirdik. Bugün temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. bir yıl sonra 2013 yılının eylül ayından itibaren su vermeye başlayacağız. Kandıra'nın uzun yıllar su problemi olmayacak.?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün de suyun önemine vurgu yaptı. Ergün, Kocaeli bölgesinde yürüttükleri projelere değindi. Konuşmaların ardından, Ergün, Topaca, Karaosmanoğlu ve diğer yetkililer butona basarak barajın temelini attı. Namazgah Barajı, Kandıra ilçe merkezi ve Karadeniz sahilindeki turistik yerleşimler ile Derince ve İzmit ilçelerinin uzun yıllar içme suyu ihtiyacını karşılayacak. 2013 yılında faaliyete girmesi planlanan baraj yaklaşık 23 milyon TL'ye mal olacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber