Melikşah Üniversitesi Rektörü Özkanca: Üniversite-sanayi işbirliğini önemsiyoruz

Kayseri Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2012 18:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'ın mütevelli heyeti başkanı olduğu Melikşah Üniversitesi, 16 bölümde eğitim veriyor. Okulun en yeni bölümü ise mimarlık fakültesi. Bu bölüme de 80 öğrenci alınacak. Üniversitede şu an 85 yabancı öğrenci eğitim görüyor ve yeni dönemde bu sayı 135'e çıkacak. Mimarlık fakültesinin yanı sıra, üniversitede bu yıl lisansüstü programlar da açılıyor. Elektrik, elektronik, bilgisayar ve makine bölümleri de bunlardan bir kaçı. Üniversite aynı zamanda Kayseri'de özellikle iş dünyasının talep ettiği üst düzey işletme konusunda ciddi eğitim verecek.

Öğrencilerin yüzde 30'nun burslu eğitim gördüğü Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, üniversiteden ve hedeflerinden bahsetti. Özkanca, Türkiye'de üniversitelerin çok değişik eğitim politikalarına sahip olduğunu aktardı. Öğrenci merkezli eğitim sistemi yürüttüklerini belirten Özkanca, ?Ama bunlardan da önemlisi; Türkiye'de bir öğrencinin yabancı dili bilmesi şart. Uluslararası geçerliliğe sahip lisan İngilizce olduğu için, bütün bölümlerimizde İngilizce eğitim veriyoruz. Bunun yanında eğitim dili İngilizce olan bölümlerimiz de var. Örneğin; siyaset bilimi, işletme, elektrik-elektronik, bilgisayar, makine bölümlerinin İngilizce eğitimi var. Dünyada birçok üniversitesiyle anlaşmamız var. ABD, İngiltere ve Avrupa'nın pek çok ülkesindeki okullarla Erasmus öğrenci değişim programı anlaşmamız bulunuyor.? dedi.

Öğrencilerin mezun olacağı alan ile ilgili pratik uygulamaların içerisinde olması gerektiğine inandığını ifada eden Özkanca, ?Üniversite-sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Özellikle mühendislik dalında önemli projelere imza atıyoruz. Şu anda yürüttüğümüz proje 3,5 milyon lirayı geçti. Burada proje odaklı, araştırmacı ve yayın kapasitesine sahip olmamız, yabancı zeki çocukların Türkiye'ye gelmesi anlamını taşıyor. 85 yabancı öğrencinin eğitim gördüğü okulumuzda bu yıl 135 yabancı, eğitim görecek.? ifadelerini kullandı.

Geçmişteki ezberci eğitim anlayışının değişmesi için Türkiye'deki üniversitelerin değişim ve dönüşümü yaşaması gerektiğini vurgulayan Özkanca, "Artık üniversitelerin sanayi ile işbirliği içinde olması gerekiyor. Hangi alan içinde olursa olsun, ülkeye katma değer sağlayan, ithalatı ve cari açığı azaltan alanlarda faaliyet gösterilmesi lazım. Şu anda zaten Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da bizi bu yönde destekliyor. Örneğin şu anda MR cihazlarının ana gövdesini oluşturan süper iletken kablo üzerinde çalışıyoruz. Bu mıknatısı burada ürettiğiniz zaman yurt dışından almak zorunda kalmazsınız. İşte biz bu noktada tüm projelerimizi anlatıyor ve bu sayede üniversite-sanayi işbirliğinin gerçekleşmesi için gayret gösteriyoruz. Türkiye'nin ihtiyacı bu ve biz bu yönde katkı yapmak istiyoruz.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber