2020 için şampiyonlar görevde

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nde (TMOK) üyeliğe kabul edilen şampiyon sporcular ve federasyon başkanları, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'a alınabilmesi için gerçekleştirilecek faaliyetlerde aktif olarak görev alacaklar.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 15:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Hamza Yerlikaya, yaklaşık bir yıl önce kendisi ile birlikte TMOK üyeliğine kabul edilen Şeref Eroğlu, Bahri Tanrıkulu, Hamide Bıkçın, Mehmet Özal, Halil Mutlu, Emin Müftüoğlu ve Erol Ünal Karabıyık'ın da aralarında bulunduğu 23 kişi için geçen hafta tören düzenlendiğini ve yeni TMOK üyeleri olarak yemin ettiklerini belirtti.

TMOK'a üyelik konusunda daha önce bir başvurusunun bulunduğunu fakat olumlu ya da olumsuz bir yanıt gelmediğini belirterek, ?Geçen hafta itibariyle

ben ve benim gibi sporun içinden gelen isimler üyeliğe kabul edildi? dedi.

Yerlikaya, sporun içinden gelen kişilerin TMOK'a üye olmasının 2020 Olimpiyat Oyunları için oldukça önemli olduğunu vurgulayarak, ?Bunun çoktan yapılması gerekiyordu. Geç de olsa memnuniyet verici bir gelişme. 2020 Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'a alınması için faaliyetlerde bulunacağız, etkinliklere, kulislere katılacağız? diye konuştu.

Yerlikaya bundan sonra kendilerinden beklentilerin büyük olacağını, hazırlayacakları projelerle hem TMOK'u daha iyi yerlere getirebilmek hem de 2020 öncesi Türkiye'ye katkı sağlamak amacını taşıdıklarını söyledi.

Şeref Eroğlu: ?Komitenin kurulma amacı, zaten bizleriz?

Avrupa ve dünya şampiyonu, olimpiyat ikincisi güreşçi Şeref Eroğlu ise, TMOK'da sporcu komisyonu başkanlığı görevinde bulunduğunu belirtti.

?4 kez olimpiyata katılmış bir sporcu olarak, bizim gibi sporcuların TMOK'a üye olmasından daha doğal ne olabilir? diyen Eroğlu, şunları söyledi:

?Bu komitelerin kurulma amacı bizleriz zaten. Komiteye üye olan, sporun içinden gelen insanlar, olimpiyat madalyasının ne olduğunu bilen insanlar. Türkiye'de 75 milyon nüfusa rağmen bugüne kadar olimpiyatlarda 82 madalya alabilmişiz. Bunun 57 tanesi de güreşten zaten. Özel insanlar olduğumuzu düşünüyorum. Üyeliğe kabulümüz konusunda TMOK başkanı ve üyelerine teşekkür ediyoruz. 2020 Olimpiyat Oyunlarına aday olduğumuz dönemde bizlerin daha çok katkısı olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar Türk güreşi için hizmetlerimiz vardı. Bundan sonra da hizmetlerimize Türk sporuna yapacağımız katkılarla devam edeceğiz.?

Eroğlu, Türk sporuna adını ?şampiyon? olarak yazdıran sporcuların, bundan sonraki dönemde gençlere örnek olma ve edindikleri tecrübeleri aktarma misyonlarının olduğunu ifade etti.

Özellikle Avrupa ve dünya şampiyonaları ile olimpiyatlarda derece elde etmiş sporcuların büyük görevleri olduğunun altını çizen Eroğlu, ?Şimdi Halil Mutlu'nun 'haydi çocuklar spora' demesi başka, sporun dışından birinin 'haydi

çocuklar spora' demesi başka. Gençliğin örnek alabileceği insanlara daha fazla

ihtiyaç var? diyerek sözlerini tamamladı.

Halil Mutlu: ?Her türlü projede yer alırım?

Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu rekortmen halterci Halil Mutlu da, yıllardır olimpiyatlarda yarışan bir sporcu olarak, üyeliğe kabulünden ötürü TMOK'a teşekkür etti.

Kendisinin Türk sporuna hizmet etmeye çalışan biri olduğunu dile getiren Mutlu, ?Ben üye olmasam da Türk sporunun gelişimi için çalışan bir sporcuyum. Türk sporunun gelişmesi adına bizden ne istenirse seve seve yaparım. Her türlü projede seve seve yer alırım? diye konuştu.

Karabıyık: ?TMOK üyeliği beni mutlu etti?

TMOK'un yeni üyelerinden olan Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, TMOK'a üyelik için geçen yıl başvuruda bulunduğunu anımsattı.

Üye kaydının yapıldığını anlatan Karabıyık, şunları kaydetti:

?Olimpiyatlar sporun zirvesidir. Türkiye'de olimpiyat komitesinin üyesi olmak, olimpizme ve kültüre yönelik çalışmalarda bulunmak her kişi için önemli bir faaliyettir. Ben bu görüş doğrultusunda üyelik başvurumu yapmıştım. Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı olarak olimpiyat çalışmalarının içinde olup faaliyetlerde bulunacağız. Bu çerçevede TMOK üyeliği de beni mutlu etti. İstanbul'un 2020 Olimpiyat Oyunları adaylığı için elimizden geleni yapacağız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber