'Zaza Dayı'yı çok sevim onunla Arena'da tanışmak istim'

Kurtlar Vadisi dizisini anlamak için Türkçe öğrenen Finlandiyalı öğrenci Daniel Vahtera'nın en büyük hayalı Zaza Dayı karakterini canlandıran Ali Sürmeli'yle tanışmak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Haziran 2012 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dizide Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz'la tanışan ve hikayesini anlatan Vahtera, Türkçe Olimpiyatları'nın TT Arena'daki kapanış törenine Zaza Dayı'yı davet ediyor ve onunla konuşmak istiyor.

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye'ye gelen Finlandiyalı Daniel Vahtera, Türkçeyi öğrenme hikayesini şöyle anlattı: ?Finlandiya'da bizim okulda bir arkadaşımız var ismi Can. Bilgisayarını açtı Kurtlar Vadisi dizisini izlemeye başladı. Arka sırada oturuyordum, dizideki sahneler ve operasyonlar dikkatimi çekti ve izlemeye başladım. Bölüm bitene kadar bilgisayarın başında 20 kişi toplandı. O anda Kurtlar Vadisi hayranı oldum.?

Zaza Dayı'nın (Ali Sürmeli) kulağını elleyerek 'beni sevimisin' demesini çok beğenen Vahtera, ?Buraya kadar Finlandiya'dan geldik. İnşallah Zaza Dayı'yı yani Ali Sürmeli'yi orada görebilirim. Zaza Dayı'yı İstanbul Arena'daki kapanış törenine bekliyorum. Oraya davet ediyoruz ve tanışmaktan çok mutlu olacağım.? diye konuştu. Türkiye'de en sevdiği oyuncunun Ali Sürmeli olduğunu ifade eden Vahtera, sadece Zaza Dayı değil başka rollerde oynadığı zaman da takip ettiğini söyledi.

Anakara'da bir otelde Necati Şaşmaz'la tanıştığını belirten Vahtera, ?Polat Alemdar 'Türkçeyi nasıl öğrendin' diye sordu. Abi 'ben senden öğrendim' dedim. Diziyi nasıl izlediğimizi anlattım. Biz arkadaşlarla 5 kişiyiz. Türkçeyi sadece ben biliyorum. Diziyi izlerken durdurup arkadaşlarıma tercümesini yapıyorum. 1 saatlik bir bölümü 2 saatte bitiriyoruz. Çok seviyoruz ve izliyoruz Kurtlar Vadisi'ni.? şeklinde konuştu.

Finlandiya'da Türk okulu açılmasını temenni eden Vahtera, diğer arkadaşlarının da Türkçe öğrenmesini istiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber