Ailesini de katletmişti!

Gaziantep'te kızı ile damadı ve annesini öldürmekten aranan Abdullah Aslan'ın 1974'te Suriye'de 8 kişilik aileyi katledip Türkiye'ye kaçtığı belirlendi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 07:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kızı, damadı ve kızının kayınvalidesini öldürmekten aranan Abdullah Aslan'ın daha öncede 9 kişiyi katlettiği ortaya çıkarttı. Gaziantep'te yaşayan Çağan Özoğlu (27) sevgilisi Özlem Aslan'ın (22) hamile olduğunu öğrenince, 1 buçuk yıldır birlikte olan çift ailelerinden olayı gizleyerek 22 Şubat'ta evlendi. Çift daha sonra Aslan ailesine haber göndererek el öpmeye gelmek istedikleri söyledi. Önce evliliğe izin vermeyen aile 'adet yerini bulsun, gelip istesinler' diyerek Özoğlu ve ailesini davet etti. Özoğlu İstanbul'da yaşayan annesi Emine Düzkaya ile birlikte 3 Mart'ta Aslan ailesinin Gaziantep'teki evinde buluştu. O günden sonra 3 kişiden haber alınamadı. Düzkaya'nın İstanbul'da yaşayan kızları kayıp ihbarında bulundu. Polis, baba Abdullah (62) anne Elif (57) ile oğulları Mehmet, Fırat ve Mustafa Aslan'ı gözaltına aldı. Ailenin otomobilinde bulunun kan lekeleri test için Adli Tıp Kurumu'na gönderilirken, "Bize geldiler, düğün konusunda konuştuk, sonra gittiler" diyen aile üyeleri serbest bırakıldı. 22 Nisan'da ise Aslan ailesinin Kilis'e bağlı Süngütepe köyü kırsalında piknik yapanlar vatandaşlar hayvanlar tarafından topraktan çıkarılan ceset parçalarını görerek jandarmaya ihbarda bulundu. Özoğlu ile annesinin cesedi yan yana, 2 aylık hamile gelinin cesedi ise 1 metre ileride gömülü buldu. Boğularak öldürüldükleri belirlenen 3 kişinin cesedi otopsi için Adli Tıp'a gönderildi. O gün Süngütepe köyünde oldukları belirlenen Aslan ailesi, jandarmanın cesetleri bulduğunu öğrenince kayıplara karıştı. Aslan ailesinden de bir daha haber alınamadı.

AİLENİN KARANLIK SIRRI

Polis, ailesiyle birlikte Suriye'ye kaçtığı tahmin edilen Aslan'ın karanlıkta kalan bir sırrını da ortaya çıkarttı. Aslan'ın 1974'e kadar Suriye vatandaşı olduğu ancak bir katliama karışınca Türkiye'ye kaçtığı tespit edildi. Süngütepeli bir köylü, "Suriye'de erkek kardeşlerini öldüren ailenin evini basmışlar. En büyükten beşiktekine kadar herkesi kesmişler. 8-10 kişiyi katletmişler" diye konuştu. 1974'te Türkiye vatandaşlığına geçtiği belirlenen Abdullah Aslan'ın 1994'te de Türkiye'de cinayet işlediği ancak 2000'de 'Rahşan Affı' olarak bilinen 'Şartla Salıverme ve Erteleme Yasası'ndan yararlanarak cezaevinden çıktığı öğrenildi.

'KAÇ GECE GÖZÜME UYKU GİRMEDİ'

Öldürülen anne oğulun avukatı Olgun Hamarat, gelişmelerin 'garip' olduğunu belirterek "Cinayeti evde işledikleri ve otomobilleriyle kendi köylerinin yakınlarına götürüp gömdüklerini tahmin ediyoruz. Cesetlerin o köye yakın olmasının nedeni de bulunduklarında görüp kaçmaları için olduğunu düşünüyoruz. 22 Nisan akşamı cesetler bulunuyor ama aileyi yakalamak için geç davranılıyor. Aile öğlene doğru kayıplara karışıyor. O kadar delile rağmen ilk gözaltına alındıklarından sonra serbest kalması kafa karıştırıcı" diye konuştu. Annesi ve kardeşinin katledilmesinin ardından büyük şok yaşadığını söyleyen Eda Özoğlu ise "Aklıma annem ve kardeşim geliyor. Nasıl acı çekerek öldükleri. Can çektikleri geliyor. Uyuyamıyorum. Kaç gece gözüme uyku girmedi." diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber