Kızıldağ yaylası yeni yoluna kavuştu

Her yıl binlerce Adanalının, sıcaklardan kurtulmak için yaz aylarında sığındığı Kızıldağ yaylası, yeni yoluna kavuştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 11:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her yıl binlerce Adanalının, sıcaklardan kurtulmak için yaz aylarında sığındığı Kızıldağ yaylası, yeni yoluna kavuştu. Yıllarca bozuk ve virajlı yollarıyla yaylacıların büyük zorluklar yaşadığı Kızıldağ yolu, AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan'ın girişimleriyle yenilenerek hizmete girdi. Yolun açılışı nedeniyle kurbanlar, kesildi dualar edildi.

Karaisalı ilçesini ziyarete giden ve Kızıldağ yayla yolunda incelemelerde bulunan Milletvekili Gürkan burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de son dönemde hiç olmadığı kadar önemli gelişmelerin yaşandığını söyledi. Ülkenin duble yollar ve demiryollarıyla örüldüğünü belirten Gürkan, ?Uzakları yakın eden bir dönemde yaşıyoruz.? dedi.

Kızıldağ'ın çok eski tarihlerden bu yana yayla olarak kullanıldığını hatırlatan Gürkan, ?Kızıldağ, her sezon binlerce Adanalı hemşerimize hizmet veren, havası, suyu ve doğal güzellikleri ile tabiat harikası olan bir yaylamız. Şehrin sıcaklarından kaçan insanlara ev sahipliği yapan yaylamızın bunca güzelliğine rağmen, bozuk yolları sebebiyle, insanlara buraya ulaşmakta zorlanmakta idi. Yaptığımız girişimler sonucunda, geçen yıl yapımına başlanan yol, yayla sezonunun başında asfaltlanarak hizmetine sunuldu.? dedi. Yeni yol ile vatandaşlara konforlu bir seyahat sunulurken, zamandan da kazanarak çok daha kısa sürede yaylaya ulaşılacağını dile getiren Gürkan, ?Ulaşımdaki konforun artması yaylamızın gelişimine de büyük katkı sağlanacak ve daha çok tercih edilir hale gelecek. Yeni yolumuzun herkese hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber