Bigalı işadamları, Sudanlı işadamlarını ağırladı

Çanakkale'nin Biga İşadamları Derneği (BİAD), Sudan'dan gelen işadamlarını misafir etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 11:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TUSKON tarafından İstanbul'da düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılmak üzere Türkiye'ye gelen 26 Sudanlı işadamı, Köşdere Oteli'nde Biga'da meslektaşları ile ikili ticaret görüşmeleri yaptı. Görüşmelerin bir bölümü Bigalı bazı işadamlarının işyerlerinde devam edildi.

Konu hakkında bilgi veren Biga İşadamları Derneği (BİAD) Başkanı Habib Yeni, "Türkiye İşadamları ve Sanayici Konfederasyonu (TUSKON)'nun düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2012 programı, milyar dolarlık iş anlaşmalarını da beraberinde getirdi. Yapılan ikili görüşmelerde Rusya'dan Sudan'a, Ukrayna'dan Lübnan'a kadar birçok ülke mobilya, inşaat ve enerji alanlarında yatırım için sözleşmeler imzaladı. Biga'daki işadamlarımızla tekrar Sudan'a gitmeyi planlıyoruz. TUSKON Dünya Ticaret Zirvesi'nde Türkiye'nin başarlı olduğu sektörlerdeki katılımcılar bir araya geldi. Rakamla ifade edecek olursak inşaat malzemeleri geçen yıl Türkiye'nin 20 milyarlık dolarlık ihracat gerçekleştirdiği bir sektör. Türkiye inşaat malzemelerinde dünyanın 7. ihracatçısı. Türk müteahhitlik sektörü 6 bin 500'den fazla proje ve 211 milyar dolarlık taahhütle Çin'den sonra dünya ikincisi. Türkiye mobilya ihracat gerçekleştirdi. Bunda TUSKON'un düzenlemiş olduğu ticaret zirvelerinin önemli katkısı olduğu inkar edilemez. İki günlük zirvede 1134 masada 25 bini aşkın iş görüşmesi yapıldı. 90 tercüman 30'un üzerinde farklı dili çevirdi." diye konuştu.

Toplantıya Biga Belediye Başkanı Mehmet Özkan, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Tuncay Yaşar, Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, BİAD üyeleri ve Bigalı işadamları katıldı. İş görüşmelerinin ardından Doğtaş Mobilya ve Kalebodur Seramik fabrikaları gezilerek fikir alışverişinde bulunuldu. Misafirlere şehit turu da yaptırıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber