Türkçe sevdalıları Nasreddin Hoca diyarına hayran kaldı

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Konya'nın Akşehir ilçesini gezen bir grup Endonezyalı öğrenci, Nasreddin Hoca diyârına hayran kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 18:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gruptaki bir öğrenciye, ziyaretler sırasında isteği üzerine temsili bir Nasreddin Hoca kıyafeti giydirildi.

Türkçeye gönül veren sevdalılar Akşehir'in tarihi ve turistik mekânlarını gezdi. Gezi kapsamında ilk olarak Nasreddin Hoca türbesini ziyaret eden öğrenciler, daha sonra Akşehir Kaymakamı Ahmet Katırcı, Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul, tarım alanında önde gelen kuruluşlardan Başak Gıda'yı ziyaret etti.

Bu arada, öğrencilerin Başak Gıda'ya ziyaretleri sırasında bir Endonezyalı öğrenciye isteği üzerine Nasreddin Hoca kıyafeti giydirildi. Heyecanı ve sevinci yüzünden okunan Türkçe sevdalısı, yarım Türkçesiyle kıyafeti giydikten sonra ?hani eşek yok mu? diye sorunca Başak Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Cumbul'u güldürmeyi başardı.

?MÜSLÜMANLIKLARI ÇOK SAMİMİ?

Makamında Endonezyalı öğrencileri ağırlayan Kaymakam Katırcı, ?Ben Malezya'ya, Endonezya'ya gittim. Oradaki Müslüman ailelerle yakından tanışma fırsatı buldum. Bende bıraktıkları izlenim şu; ticarette olsun, normal yaşamlarında olsun, her alanda ama her alanda gerçekten samimi bir Müslümanlıkları var, çünkü ticaretleri İslâm'ın ahkâmına çok uygun. Beni en çok etkileyen bu oldu.? diye konuştu. Ayrıca Kaymakam Katırcı'ya bir sürpriz de hazırlayan Türkçe sevdalıları, şiir ve şarkı okudu.

'TÜRKÇEYİ SEVDİK'

Belediye Başkanı Oğul da makamına gelen öğrencilere, Akşehir'i ve Nasreddin Hoca fıkralarını anlatan kitaplar hediye etti. Öğrencilerle sohbet eden Oğul, ?Türkçe zor bir dildir, siz nasıl öğrendiniz? diye sorunca gruptakilerden biri 'Türkçeyi sevdik'" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber