Uganda Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Gubala, Osmaniye'ye geldi

Uganda Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Katumba Sentongo Gubala, Osmaniye Sağlıkçılar Derneği (OSAD)'nin davetlisi olarak Osmaniye'ye geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Haziran 2012 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Yardımcısı Dr. Katumba Sentongo Gubala, Türkiye'den ülkesi adına gördüğü ilgi ve desteklerden dolayı OSAD yöneticilerine teşekkür ederek "Öyle inanıyorum ki sizin bu davranışınız her ne kadar ırkınızın ve kültürünüzün bir yansıması olsa da asıl sebebi dininizdeki hoşgörü, sevgi, kardeşlik gibi temel felsefeleridir." dedi.

10. Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde İstanbul ve Ankara'da bulunan Bakan Yardımcısı Dr. Katumba Sentongo Gubala OSAD'ın daveti ile Osmaniye'ye de gelerek bir takım ziyaretlerde bulundu. OSAD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Oğuz Kaan Kuru, Gubala'ya şehirdeki bazı hastaneleri gezdirerek bilgi verdiklerini belirtti.

'1 BEYİN CERRAHI BÜTÜN İNSANLARA HİZMET VERMEK İÇİN ÇABALIYOR'

Kuru, ekonomik olarak fakir bir ülke olan Uganda'nın sağlık hizmetleri konusunda sıkıntılar çektiğini ifade ederek, "Türk işadamlarımız, ülkemizdeki sağlık hizmetleri başarısını bu ülkeye de taşıyabilmek için Uganda'da hastane inşa etmektedir. İnşallah en kısa sürede inşası süren bu hastane hizmete açılacak." diye konuştu.

Dr. Katumba Sentongo Gubala ise Osmaniye'deki hastaneleri beğendiğini ve 35 milyon nüfuslu ülkesinde sağlık hizmetlerinin yetersiz olduğunu belirterek, "Benim ülkemde sadece 1 beyin cerrahı bütün insanlara hizmet vermek için çabalıyor. Sağlık hizmetleri son derece yetersiz. Osmaniye'deki sağlık hizmetleri ise oldukça üst seviyede. Kentte 7-8 beyin cerrahi uzmanı olmasına şaşırdım." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber