İşsiz öğretmen sayımız 400 bin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, parti genel merkezinde, ''5+1 Eğitim Meslek Grubu'' tarafından ''Atanamayan öğretmenlerin sorunları'' ile ilgili düzenlenen toplantıya katıldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 12 Haziran 2012 02:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada ''Atanamayan öğretmenler'' sorununun Türkiye'nin gündeminde olmaya devam edeceğini, parti olarak konuyu çeşitli platformlarda gündeme getirdiklerini söyledi.

''Sorunu aşmak için siyasi anlayışımızı değiştirmek zorundayız'' diyen Kılıçdaroğlu, ''Siyasi anlayış değişmezse, siyasal bakış açısı değişmezse bu sorun yine çözülmez. Bu bakış açısını nasıl değiştireceğiz? İnsan odaklı, çocuk odaklı yeni bir siyasal anlayışı egemen kılacağız'' ifadelerini kullandı. Köftecilik yapan, Milli Piyango bileti satan atanamayan öğretmenler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: ''21. yüzyılda bir ülkede işsiz öğretmen var ve bunların sayısı 400 bini aşmak üzere derseniz, çağdaş dünyaya anlatamazsınız bunu. Çünkü kimse inanmaz, böyle bir şey mümkün değil derler ama bizim ülkemizde mümkün.'

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber